23 листоп. 2016 13:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

200

0

В Агрономічному зав’язався конфлікт через вирубку дерев у центрі села

В Агрономічному зав’язався конфлікт через вирубку дерев у центрі села

 Конфлікт навколо зрізаних дерев пропонують вирішити спільною висадкою нового парку


В Агрономічному зав’язався конфлікт через вирубку дерев у центрі села

 Конфліктна ситуація виникла у селі Агрономічне під Вінницею. З 22 листопада біля сільської ради почали зрізати дерева. Деяких жителів це обурило.

Про це розповіла Вінниця.info місцева жителька Ірина Герасимчук. 

«І сьогодні їх ріжуть. Там нормальні дерева по суті. Росли поряд з дитячим майданчиком. І це, звісно, мене не обходить, бо маю двох малих дітей. І по суті, це єдина зона в селі, де з ними можна погуляти та подихати свіжим повітрям. Дерева ріжуть, бо мають зносити стару сільську раду. На її місці збудують семиповерховий будинок. На першому поверсі обіцяли розмістити нашу сільраду. Ми не проти цього, бо старе приміщення дійсно аварійне і його необхідно замінювати. Але, коли йшлися розмови про те, що буде будівництво, люди просили не вирізати дерева», - говорить жінка.

Вінниця.info звернулась за коментарем до голови сільської ради Агрономічного Олега Шулікіна.

«Невже люди не розуміють, що це все робиться для них? Для того, щоб розпочати будівництво, необхідний майданчик, на якому розміститься техніка. Перед тим, як зрізати ті дерева, їх спочатку перевірили відповідними службами. Вони виявилися аварійними та небезпечними. Бо ростуть понад 50 років. Чимало з них вже гнилі. Загалом, по припису, маємо зрізати близько 70 дерев. Звісно, можна нічого не робити. І запропонувати людям знайти чотири мільйони гривень на реконструкцію старого приміщення сільської ради. Або перенести його у дитячий садочок, як хотів зробити мій попередник. У нас випав шанс, коли крім сільської ради на першому поверсі ще буде відділення зв’язку та амбулаторія. Аби вичерпати конфлікт, пропоную спільно з громадою навесні висалити нові дерева.

Це буде наш спільний парк. А з тих дерев, які ми зріжемо, то частину, яка не дуже гарної якості, ми її віддамо на обігрів людських хат, кому потрібно. А з ділової деревини, так називають дерева твердих порід у гарній якості, наш місцевий підприємець, який має лісопилку, зробить балки, чи бруси. Ними можна буде відремонтувати що стане за потрібно в Агрономічному», - пояснив Шулікін.

В Агрономічному зав’язався конфлікт через вирубку дерев у центрі села

В Агрономічному зав’язався конфлікт через вирубку дерев у центрі села - фото 2

В Агрономічному зав’язався конфлікт через вирубку дерев у центрі села - фото 3

В Агрономічному зав’язався конфлікт через вирубку дерев у центрі села - фото 4

Вінниця.info, фото надані місцевими жителями