4 верес. 2019 10:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

107

0

В Бохониках попрощаються із солдатом, який загинув в зоні ООС

В Бохониках попрощаються із солдатом, який загинув в зоні ООС

Андрій отримав важке поранення в шию


В Бохониках попрощаються із солдатом, який загинув в зоні ООС

5 вересня, в с. Бохоники Вінницького району, попрощаються із 24-річним солдатом, який загинув у зоні бойових дій на Сході України – Андрієм Проценком. Хлопець загинув 2 вересня від обстрілів. Андрій отримав важке поранення в шию.

Похорони Героя відбудуться в четвер у с.Бохоники.

10.00 – Храм Святого Іоанна Богослова. Буде звершено чин Похорону.

11.00 – Траурний мітинг (площа біля клубу в с. Бохоники).

Андрій жив та навчався у с. Бохоники. В 2013 році закінчив Гніванський професійний ліцей зі спеціальності «Слюсар з ремонту автомобілів. Водій автотранспортних засобів (категорії «С»). Машиніст крана автомобільного. Машиніст крана (кранівник)» група №9. З 2014 року військовослужбовець військової частини А4610. Учасник бойових дій.

Неймовірно тяжко пережити таку втрату рідним Андрія.

В Бохониках попрощаються із солдатом, який загинув в зоні ООС

Нагадаємо, Міноборони інформує, що 2 вересня, російсько-окупаційні війська продовжили порушення режиму тиші. Всупереч Мінським угодам, противник застосував по наших позиціях міномети різних калібрів та ствольну артилерію. Ворожа активність далі спостерігається в основному на приморській ділянці нашої оборони.

Загалом від початку поточної доби окупанти здійснили вже 4 прицільні обстріли наших позицій.

З 04:10 бойові дії ворог розпочав обстрілом з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї по нашим захисникам Новотошківського. Прицільний вогонь окупанти вели з напрямку від селища Голубівське.

Двічі 2 вересня під ворожим вогнем перебували наші мужні захисники Водяного. Від окупованої Ужівки спочатку з 04.20 ворог вів півгодинний обстріл зі стрілецької зброї, пізніше, з 06.10 ранку, понад годину окупанти вели мінометний обстріл. Протягом цього часу ворог випустив 6 мін 82-го калібру та 18-ть мін калібру 120 мм.

Після 10-ї, понад годину російсько-окупаційні війська вели обстріл від села Григорівка по позиціях наших воїнів в районі н.п. Гранітне. Тут ворог здійснив 3 постріли з артилерії калібру 122 мм та випустив 7 мін калібру 120 мм, вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

Ворожі обстріли щоразу становили загрозу життю наших героїв-захисників, тому підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь з легкого піхотного озброєння, що не заборонене Мінськими угодами.

Вічна слава захисникові!

Вінниця.info