28 квіт. 2020 12:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

167

0

В четвер у Вінниці планують відкрити 9 ринків

В четвер у Вінниці планують відкрити 9 ринків

У Вінниці планують відновити 9 агропродовольчих ринків


В четвер у Вінниці планують відкрити 9 ринків

30 квітня у Вінниці планують відновити роботу 9 агропродовольчих ринків. Сьогодні на комісії з надзвичайних ситуацій мають прийняти відповідне рішення. Базари відкриють за умови дотримання відповідних умов, які видані наказом головного санітарного лікарня країни.

Про це під час брифінгу 28 квітня повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Я проти того, щоб продовольчі ринки закривалися. Тому що це створює неконкурентне середовище для стаціонарних продуктових магазинів. Це вплинуло на якість самої продукції, особливо овочів. Разом з тим, це призвело до спалаху стихійної торгівлі у Вінниці. І найголовніше – без роботи, за нашими розрахунками, у Вінниці залишилися без роботи близько 2500 підприємців. Це є неприпустима ситуація.

Міська рада зверталася і до ОДА, що маємо в цьому відношенні підтримку, і до Уряду. Фактично сьогодні, на комісії з надзвичайних ситуацій будемо приймати рішення щодо відновлення роботи агропродовольчих ринків у Вінниці при дотриманні відповідних умов, які відображені в наказі головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка. Фактично з четверга цього тижня ми зможемо відновити роботу безпосередньо дев’яти ринків», – зазначив міський голова.

Про перелік ринків повідомлять після зібрання комісії з надзвичайних ситуацій.

Раніше ми писали, що Уряд планує відновити роботу деяких продовольчих ринків. Згодом в МОЗ озвучили умови, за якими працюватимуть продовольчі ринки.

Нагадємо, у Літинському районі місцевий фермер перекопав урожай цибулі, який виростив у власній теплиці. Микола Кипоренко розмістив відео у соцмережі та пояснив, що пішов на такий крок, адже немає ринку збуту.

Вінниця.info

title