12 трав. 2019 10:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

152

0

В День Європи Соборна стане пішохідною: там будуть живі фонтани, «Дісней Ленд» і середньовічні розваги

В День Європи Соборна стане пішохідною: там будуть живі фонтани, «Дісней Ленд» і середньовічні розваги

Традиційно під час відзначення Дня Європи у Вінниці Соборна перетвориться на пішохідну зону.


В День Європи Соборна стане пішохідною: там будуть живі фонтани, «Дісней Ленд» і середньовічні розваги

Традиційно під час відзначення Дня Європи у Вінниці Соборна перетвориться на пішохідну зону. Головна вулиця міста стане маленькою Європою. Тут представлять проект «Feel Europe». Організатори розмістять тематичні локації: «Букінгемський палац», «Сад Клода Моне», «Віденська опера», «Дісней Ленд». Вперше будуть розміщені локації «Європейський олімп», «Дикий ліс добрих вікінгів».

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міськради.

Вздовж головної вулиці міста будуть розташовані різноманітні інсталяції в 3D форматі, квіткові композиції, «живі» скульптури та фонтани. Вперше вінничани побачать «живу» картину. Крім того, на Соборній буде дитяче містечко розваг та проводитимуся показові бої реконструкторів.

У королівській зоні «Букінгемський палац» розмістять тематичні інсталяції та фото-локації. Вперше вінничани та гості міста зможуть сфотографуватися у королівській кареті і стародавньому вбранні. На цій локації працюватимуть аніматори в образах короля та королеви.

Ще однією яскравою локацією стане «Сад Клода Моне» (Jardin de Claude Monet). Цей сад знаходиться в селі Живерні, що неподалік Парижу. Його називають справжнім витвороммистецтва, яким можна довго милуватися. Частинку цього мистецтва можна буде побачити під час відзначення Дня Європи у Вінниці. Тут облаштують живий фонтан, фото-зони з видами саду та репродукцій картин відомого художника, квіти-велетні, квіткові інсталяції, тематичні зони відпочинку та відбудеться презентація квіткових салонів.

Ще однією локацією стане «Віденська опера». На цій локації буде живий фонтан, фотоінсталяція з музичними інструментами, тематичні живі скульптури та фото-зони. А також можна буде сфотографуватися з аніматорами у вбранні першої половини XIX століття на балах у Відні.

Вперше під час відзначення Дня Європи на Соборній пройде фестиваль циркового мистецтва «Яскрава арена» та буде розташована дитяча ігрова зона «Дісней Ленд». Тут розмістять тематичні інсталяції та фото-локації, різноманітні батути, дитячі каруселі та будиночки. А також покажуть розважальну шоу-програму «Шалена лабораторія».

Ще однією новинкою стане локація «Дикий ліс добрих вікінгів». На ній можна буде ознайомитися з традиціями та навиками вікінгів, їх звичками та поведінкою. Реконструктори об'єднання «Аркона» продемонструють показові виступи та середньовічні розваги давніх середземноморських воїнів. На цій локації можна буде взяти участь у майстер-класі з плетіння кольчуг та ткацтва на дощечках. Будуть розміщені різні зони для фотографування і відпочинку, біля яких приготуютьобід в казані від ресторану «Доктор Гурвін».

Вперше також на вул. Соборній розміститься локація «Європейський олімп». Вихованців спортивних шкіл з художньої гімнастики та акробатики підготують показові виступи. Відбудуться спартанські бої та танцювальний майстер-клас з вивчення усім відомого танцю греків «Сіртаки». На цій локації також не обійдеться без тематичних інсталяцій та фото-зон. А ще тут будуть «живі» скульптури грецьких Богів.

Нагадаємо, що 18 травня у Вінниці 12-й рік поспіль відзначатимуть День Європи. Традиційно в центральній частині міста будуть розташовані живі статуї, фонтани і картини. Для вінничан та гостей міста підготували ряд нових локацій, фотозон, музичних, творчих та пізнавальних проектів. Можна буде ознайомитись з першим Статутом Вінниці, побачити Сад Клода Моне та Букінгемський палац, насолодитись живим звуком симфонічного оркестру, диригентом якого є правнук видатного Миколи Лисенка. Окрім того, будуть фуд-корти, майстер-класи та спортивні розваги.

Вiнниця.info