26 трав. 2020 11:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

98

0

В Державній міграційній службі відновили видачу паспортів

В Державній міграційній службі відновили видачу паспортів

Окрім того, стануть доступними і решта послуг служби, а підрозділи – відновили свою роботу


В Державній міграційній службі відновили видачу паспортів

З 25 травня, відповідно до рішення Уряду щодо послаблення карантинних обмежень, Державна міграційна служба України відновила частину своїх функцій в тих областях, де епідеміологічна ситуація це дозволяє. В тому числі, і на Вінниччині. Відтепер громадяни можуть оформити собі паспорти або скористатися будь-якою іншою послугою, яку надає служба. Наразі обмеження в роботі підрозділів Міграційної служби збереглися лише у Волинській, Закарпатській, Рівненській та Чернівецькій областях.

Про це повідомляють на сайті Державної міграційної служби України.

Як йдеться в повідомленні, послаблення обмежень, встановлених у зв’язку із запровадженням карантину, стосується наступного:

  • переважна більшість територіальних підрозділів ДМС працюватимуть за звичайним графіком роботи (крім підрозділів у Волинській, Закарпатській, Рівненській та Чернівецькій областях);
  • знято обмеження щодо порядку надання адміністративних послуг – громадяни України, іноземці та особи без громадянства зможуть отримати будь-яку послугу, що надається ДМС (окрім зазначених областей);
  • відновлюється робота сервісу «Електронна черга» (окрім зазначених областей).

В той же час, Міграційна служба просить під час відвідування підрозділів дотримуватись рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо зменшення впливу та передачі вірусної інфекції:

  • користуватися захисною маскою, рукавичками та дезінфікуючими засобами;
  • не створювати скупчення людей у підрозділі та дотримуватись безпечної відстані між людьми (з розрахунку не більше однієї людини на 10 кв. метрів);
  • уникати контакту з усіма, хто має ознаки ГРВІ.

В службі закликають громадян, в яких є симптоми ГРВІ (підвищена температура тіла, кашель, утруднене дихання тощо), а також тих, хто контактували з хворими на COVID-19 чи відвідували країни, де виявляли випадки зараження, залишатися вдома.

В Державній міграційній службі відновили видачу паспортів

Нагадаємо, станом на 26 травня на Вінниччині з початку епідемії зафіксували 910 випадків захворювання. 486 громадян – одужали.

Напередодні, за повідомленням Вінницької міської ради, голова департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш розповів, що в обласному центрі зберігається тенденція до значного росту захворюваності. Якщо подібна динаміка продовжуватиметься, то місто перетне «червону межу» інцидентності, і в місті доведеться знову посилити карантинні обмеження.

Вінниця.info, фото на головну – ілюстративне, зображення – з сайту Міграційної служби