12 трав. 2020 15:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

87

0

В Держпраці роз’яснили щодо встановлення доплат для медичних працівників

В Держпраці роз’яснили щодо встановлення доплат для медичних працівників

В Держпраці роз’яснили щодо встановлення доплат для медичних працівників


В Держпраці роз’яснили щодо встановлення доплат для медичних працівників

Державна служба з питань праці дала роз’яснення щодо доплат для медпрацівників, які задіяні в роботі з пацієнтами хворими на коронавірус. Зазначили, що перелік працівників, яким встановлюється доплата, затверджується керівником відповідного закладу охорони здоров’я. Тому просять керівників закладів охорони здоров’я на необхідність виконання норм чинного законодавства, якщо їх не дотримаються – будуть вживатися заходи.

Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 02.04.2020 № 768 «Про затвердження Переліку посад медичних та інших працівників, які задіяні в роботі з пацієнтами хворими на коронавірус, яким здійснюється доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) за березень затверджений перелік посад медичних та інших працівників. Пунктом 2 зазначеного наказу встановлено, що персональний перелік працівників, яким встановлюється доплата, затверджується керівником відповідного закладу охорони здоров’я.

Структура заробітної плати визначена статтею 2 Закону України «Про оплату праці», відповідно до якої заробітна плата складається із основної та додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) повинна проводитися за весь робочий час, відпрацьований працівником за професією (посадою), яка зазначена у переліку до наказу № 768 та у персональному переліку працівників, яким встановлена доплата.

Територіальним органам Держпраці доручено провести роз’яснювальну роботу у всіх державних та комунальних медичних закладах України та особисто звернути увагу керівників цих закладів на необхідність виконання норм чинного законодавства.

У разі, якщо інформаційно-роз’яснювальна робота не матиме необхідного впливу Держпраці, будуть вжиті всі заходи у межах наданих повноважень, у тому числі щодо притягнення до відповідальності винних посадових осіб, щодо забезпечення виконання законодавства з метою забезпечення прав медичних працівників.

Якщо медичні працівники вважають, що їх трудові права порушуються, вони можуть звернутися будь-яким зручним способом до Держпраці або її територіальних органів для забезпечення проведення інспекційних відвідувань та вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень і притягнення до відповідальності винних посадових осіб.

Раніше ми писали, що директорка департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович повідомила, що медпрацівникам Вінниччини вплатили надбавки за березень.

Вінниця.info