16 лип. 2020 15:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

356

0

В Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи

В Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи

Для утилізації медзасобів перебудували корівник, який 14 років стояв закинутим


В Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи

Під час візиту голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова до Іллінецького району, голова ОТГ Володимир Ящук показав і розказав, як в громаді вирішують проблеми з побутовими відходами. Відходи сортують і переробляють.

«Щодня приймаємо 50-60 тон відходів», - каже Володимир Ящук.

Сміттєсортувальний комплекс купили у вітчизняного виробника – Барського машинобудівного заводу. З вторсировини виготовляють тротуарну плитку.

«Ось з цієї гидоти робимо тротуарну плитку. Воно не йде на поле, не викидається, а переробляється для нової продукції. За зміну роблять 4-5 тюків сировини, додають пісок і виготовляють плитку. Щоб мати прибуток на смітті, його треба 4 рази переробити», - показує голова ОТГ.

На виробництві працює 15 людей. Загалом створено 32 робочих місця. Плиткою вимостили тротуари в Іллінцях.

«Я приємно вражений. Чому всі не можуть зробити такі сміттєпереробні заводи, щоб виготовляти продукцію, заробляти гроші?», - говорить Сергій Борзов.

«Купувати скло до нас їдуть навіть з Харкова і Києва», - додає Ящук.

Сергій Борзов зазначив, що до нього часто стали звертатись керівники громад з проблемами по утилізації медичних відходів.

«Ми побудували новий ангар для спалювання медичних відходів. Все готово. Від завтра будемо займатись оформленням ліцензії на утилізацію побутових відходів.

Будівлю ми побудували на місці корівника, який не діяв вже 14 років. Тут ще буде теплиця на тисячу квадратних метрів, бо під час спалювання буде виділятись багато тепла», - повідомив Володимир Ящук.

«Це яскравий приклад гарної співпраці органів місцевої влади і держави. Тому що на цей сміттєсортувальний комплекс виділені кошти з екологічного фонду держави і кошти громади», - зазначив Сергій Борзов.


Раніше Вінниця.info публікувала фоторепортаж з Іллінців – місто потопає у тисячах різнокольорових квітів, які вирощують за доходи від сміття. Та розповідали, про початок виробництва тротуарної плитки зі сміття.

В Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи

В Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи - фото 2

В Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи - фото 3

В Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи - фото 4

Вінниця.info