11 берез. 2021 11:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

212

0

В інфекційних відділеннях Вінниці закінчуються «ковідні» койко-місця. Фото

В інфекційних відділеннях Вінниці закінчуються «ковідні» койко-місця. Фото

У відділення нині поступають пацієнти віком від 18 років


В інфекційних відділеннях Вінниці закінчуються «ковідні» койко-місця. Фото

Інфекційні відділення лікарень у Вінниці переповнені пацієнтами з коронавірусною інфекцією. В області на сьогодні хворіє 13325 осіб, з них: 842 дитини та 640 медпрацівників. За минулу добу регіон вкотре у лідерах по «ковідній» статистиці серед інших по Україні. Станом на ранок 11 березня виявили 659 нових випадків захворювання.

В інфекційних відділеннях Вінниці закінчуються «ковідні» койко-місця. Фото

«У нашому відділенні жодного вільного ліжка немає. Маємо 58 хворих. З них 11 важких. А і цих пацієнтів, вісім знаходяться на штучній вентиляції легень», - коментує Анатолій Чорний, завідувач інфекційним відділенням Вінницької міської клінічної лікарні №1.

В інфекційних відділеннях Вінниці закінчуються «ковідні» койко-місця. Фото  - фото 2

У це відділення нині поступають пацієнти віком від 18 років.

«Зараз набагато більше молодих хворих. Раніше вік був 70 років. А тепер і від 50-ти. До нас поступають у важкому стані. Багато хто самолікуванням дома займається до останньої хвилини. Коли вже у нас опиняються, потребують допоміжної вентиляції. Звичайного кисню їм недостатньо. У нас всі ліжко-місця йдуть з апаратурою ШВЛ. Як тільки місце звільняється, протягом кількох годин його займає інший пацієнт. Нагадуємо, що людям слід дотримуватися всіх вимог карантину. Обов’язково носити маску, обмежити візити до розважальних закладів (за вихідні на Вінниччині поліцейські виявили більше сотні порушень правил карантину). І обов’язково щеплюватися! Це допоможе перервати ланцюжок передачі вірусу», - Роман Середа, лікар-реаніматолог інфекційного відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1.

В інфекційних відділеннях Вінниці закінчуються «ковідні» койко-місця. Фото  - фото 3

Зауважимо, за даними Вінницької ОДА, на сьогодні область є третьою областю за кількістю вакцинованих медпрацівників. Тільки 10 березня вакциновано 420, всього – 1430 осіб.

Нагадаємо, вінницький інфекціоніст буде досліджувати дію індійської вакцини «AstraZeneca», якою зробив щеплення.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info