21 лют. 2020 14:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

192

0

В інтернаті на Вінниччині дівчину з інвалідністю «забули» у ванній з кип’ятком

В інтернаті на Вінниччині дівчину з інвалідністю «забули» у ванній з кип’ятком

Депутати обговорювали догану директорці дитбудинку і розповіли про те як в іншому інтернаті дівчину «забули» у ванній з кип’ятком


В інтернаті на Вінниччині дівчину з інвалідністю «забули» у ванній з кип’ятком

Під час сесії Вінницької облради депутатка Людмила Головашич розповіла, що працівники Ладижинського інтернату забули у ванній дівчину з інвалідністю: пішов кип’яток і вона зараз з опіками лежить в лікарні.

«Навіть не знаю, як вам це розказати… Людина не ходить, не говорить. Вони забули її у ванній, пішов кип’яток. Приховали все це. Одягнули її. Одяг прилип до шкіри. Зараз вона лежить в опіковому центрі. Мій колега Ярослав Хребтій підтвердить цей факт.

От скажіть, що вам за це робити? Ми не можемо змінити ситуацію в країні. Але це наш комунальний заклад. Що з цим робити!?», - говорить Людмила Головашич.

Людмила Головашич уточнила в коментарі Вінниця.info, що цей випадок трапився на початку лютого. Працівники закладу, замість того, щоб помити людину, поклали її у ванну, ввімкнули воду і кудись пішли. Коли повернулись, побачили, що вона лежить в дуже гарячій воді. Людину витягли, одягнули і залишили. Лише наступного дня інша зміна викликала «швидку», до попеченого тіла прилип одяг. Лікарі «швидкої» забрали підопічну інтернату в лікарню з 30% опіками тіла.

В інтернаті на Вінниччині дівчину з інвалідністю «забули» у ванній з кип’ятком

Ярослав Хребтій повідомив, що пацієнтці провели операції. Її стан лікарі зараз оцінюють як стабільний.

Голова облради дав доручення розібратись в ситуації.

Довідка.

У Ладижинському дитячому будинку-інтернаті знаходяться діти-інваліди -ІV групи, з глибокою розумовою відсталістю, хворобою Дауна, ДЦП. Заклад створили у 1994 р., розташований він у восьми кілометрах від міста, в селі Заозерне.

Інтернат є стаціонарною соціально-медичною установою, призначеною для постійного проживання дітей віком від 4 до 18 років , та осіб з інвалідністю віком до 35 років з порушеннями фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, освітніх послуг, комплексу реабілітаційних заходів і згідно з медичним висновком не мають протипоказань для перебування в зазначеній установі.

В закладі діють два відділення:

  • дитяче IV профілю - для вихованців з глибокою розумовою відсталістю та/або психічними розладами, які мають складні фізичні вади та потребують паліативного догляду, не можуть самостійно пересуватись (або пересуваються з утрудненням) та самообслуговуватись (змішані за статтю);
  • молодіжне - для перебування інвалідів віком від 18 до 35 років (дівчата і хлопці) - інваліди першої і другої груп з психоневрологічними захворюваннями, яким за станом здоров'я не протипоказане перебування у молодіжному відділенні будинку-інтернату, незалежно від наявності батьків, опікунів (піклувальників) або родичів, зобов'язаних їх утримувати за законом.

Станом на 01.07.2019 року в закладі проживають 126 людина, з них 14 дітей з інвалідністю та 112 молодь з інвалідністю.

Вінниця.info