29 трав. 2019 14:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

108

0

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото

Двоповерхова будівля розрахована для проживання 48 осіб і складається з одно- дво- та трикімнатних квартир


В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото

В Калинівці будують житло для контрактників військової частини А 1119 – казарми поліпшеного типу. Двоповерхова будівля розрахована для проживання 48 осіб і складається з одно- дво- та трикімнатних квартир. Їх повністю облаштують меблями і технікою, щоб поселяти військовослужбовців, яких направляють на службу в Калинівку. Окрім того, на території частини цього року ремонтують будинок культури.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій відвідав військову частину, щоб подивитись, як триває будівництво і готуються до реконструкції, адже на об’єкти виділяються кошти і з обласного бюджету.

«Те що будується для військовослужбовців-контрактників казарма покращеного типу, це добре. Зараз навіть збільшився притік контрактників у військову частину. Одного будинку буде не достатньо. Але це суттєва основа, бо багато людей знаходиться на території військової частини. Це сприяє підвищенню боєготовності, реагуванню на загрози. Бо станом на час вибухів в 2017 році тут, на території, проживали лише кілька військових.

Будівництво почали 15 лютого з копання котловану. Здати в експлуатацію плануємо 1 липня», - розповідає командир військової частини, полковник Микола Батюк.

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото

Будинок культури, який не експлуатувався з 2000 року теж відновлюють. Почали з ремонту даху, яких протікав. Там планують організовувати заходи для дітей військовослужбовців та проводити збори і урочистості для військових.

«Минулого року з обласного бюджету на Будинок культури виділили 650 тисяч гривень. Цього року виділили майже 1,1 мільйонів гривень. Ще 900 тисяч виділено на придбання спеціалізованої техніки», - зазначив Валерій Коровій.

«Основне завдання – забезпечити безпеку, щоб військовим можна було виконувати завдання. Накопився великий комплекс питань по роботі самого арсеналу, який торкався в першу чергу розмінування території. Ця робота ведеться. Вона закрита. Разом з тим, потрібно було провести суттєву роботу з особовим складом. Те що будується казарма і ремонтується будинок культури, має важливе значення. Кількість військово-службовців зросла. Завдання істотно посилились. Тому важливо, щоб були належні побутові умови. Тут допомагають органи місцевого самоврядування, держава адміністрація і спонсори», - говорить голова Вінницької ОДА.

Будівництво казарми

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 2

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 3

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 4

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 5

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 6

Будинок культури

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 7

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 8

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 9

В Калинівці біля арсеналу будують житло для військових-контрактників. Фото - фото 10

Вiнниця.info