2 трав. 2017 18:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

65

0

В камуфляжі та зі зброєю на Вінниччині «воювали» за землю

В камуфляжі та зі зброєю на Вінниччині «воювали» за землю

 На Вінниччині затримали людей зі зброєю 


В камуфляжі та зі зброєю на Вінниччині «воювали» за землю

 В соцмережі на сторінці спілки учасників АТО м. Вінниці та Вінницької області з’явилось відео, як працівники поліції на польовій дорозі затримують людей камуфляжі. Під роликом підписано, що поліцейські безпідставно затримали голову спілки Володимира Хитрича та кількох учасників АТО. Причиною конфлікту громадськість називає сприяння поліцією рейдерського захоплення земель.

У відділі комунікації ГУ Нацполіції повідомляють, що між людьми виник конфлікт за право обробляти землю. Поліція не підтримує жодну сторону конфлікту, а контролює дотримання правопорядку. Також зазначають, що затримання осіб є правомірними, оскільки в них вилучено зброю.

«27 квітня вказаний громадянин зі зброєю приїхав на поле в Оратівському районі у супроводі більше десятка осіб, яких ввів в оману про наявність у нього законних підстав на обробіток землі та намагався завести техніку на поля. У громадянина поліцейські вилучили автомат та пістолет.

В цей же час на поле приїхали охоронники підприємства, яке на законних підставах займається обробітком земельних паїв для захисту інтересів підприємства. В подальшому на вимогу поліції представники цього підприємства надали усі необхідні документи, які надають їм правові підстави обробітку земельних паїв.

Поліція не підтримує жодну із сторін конфлікту, перебуває лише на захисті закону та правопорядку.

Працівники поліції вилучили зброю і у іншої сторони для перевірки її законності. Вилучене відправлено на експертизу.

Загалом в ході інциденту було затримано дев’ятеро осіб, які при затриманні вчинили непокору поліції. Їх було притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 185 та ст.173 КУпАП.

Крім того за фактом протидії законній господарській діяльності слідчим управлінням було відкрито кримінальне провадження по ст. 206 КК України. В ході слідства вказаний громадянин до цього часу не зміг надати не тільки жодних документів, які б підтверджували його право на користування землею чи технікою, а й стосунок до підприємства.

Слідство сподівається, що громадянин, який заявляє про рейдерство стосовно нього, все таки надасть документи, які б свідчили про законність його дій. Тим паче, що конфліктна ситуація продовжується тривалий час і він намагається її вирішити силовим, а не законним способом.

На початку квітня прокуратурою було відкрито два кримінальних провадження за фактом самовільного захоплення земельної ділянки та перешкоджання законній господарській діяльності, які передані для розслідування Оратівському відділенню поліції», - зазначають в поліції.

Вінниця.info