12 листоп. 2019 10:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

180

0

В Хмільнику на території санаторію чоловік потруїв десятки безпритульних собак. Відео

В Хмільнику на території санаторію чоловік потруїв десятки безпритульних собак. Відео

Собаки були неагресивні, запевняють відпочивальники і жодної небезпеки не становили


В Хмільнику на території санаторію чоловік потруїв десятки безпритульних собак. Відео

В Хмільнику невідомий чоловік потруїв десяток безпритульних собак, які жили на території санаторію. Собаки були неагресивні, запевняють відпочивальники і жодної небезпеки не становили. Зоозахисники підозрюють, що це міг зробити хтось з персоналу санаторію, невдоволених безпритульними тваринами. Однак керівництво це заперечує.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зоозахисників на місце мору тварин викликали місцеві продавчині. Жінки кажуть, що перед загибеллю собак санаторієм ходив незнайомець, а тому підозрюють, що саме він розкидав тут отруту.

В Хмільнику на території санаторію чоловік потруїв десятки безпритульних собак. Відео

Жінки шоковані, розповідають, що знали кожну загиблу собаку, адже щодня їх підгодовували, а тепер поруч з ними лише 14-річна Соня – ластиться і махає хвостом. Продавчині впевнені, що Соня вижила завдяки своєму чуттю. Відпочивальники бачили, як собаки помирали у муках. У тому, що тварин отруїли, зоозахисники не сумніваються, бо симптоми надто очевидні.

«Тварина починає швидко битися в конвульсіях. Ймовірно це була отрута, або пігулки, якими часто грішать догхантери, вони проти туберкульозу. Вони діють не відразу, а коли всмоктуються», – каже зоозахисниця Людмила Шевченко.

Підозрюють, що це міг зробити хтось з персоналу оздоровниці, невдоволених безпритульними тваринами. Заступник головного лікаря каже, що собаки дійсно їм дошкуляли. Заступник головного лікаря санаторію Анатолій Підгородецький каже, що влітку були скарги на собак, покусали дитина. Він запевняє, що до отруєння ні він, ні його підлеглі не причетні. Додає, що проблему з собаками намагалися вирішити у міській раді, однак там зарадити не змогли, бо на 30-тисячний Хмільник жодного притулку для тварин немає. Зоозахисники кажуть, що роками просять владу виділили на це гроші, але чують лише відмовки.

В Хмільнику на території санаторію чоловік потруїв десятки безпритульних собак. Відео - фото 2

Міський голова каже, що спочатку треба подолати бюрократичні процедури і знайти 50 мільйонів гривень.

«Коли ми вирішимо всі питання інфраструктури, коли депутатський корпус підтримає і виділить значні кошти, коли документацію виготовимо, допускаю таке», – каже міський голова Сергій Редчик.

Поки пропонує поставити за містом кілька вольєрів, аби там стерилізувати тварин. Проте коли це буде, відповісти не зміг. Тим часом поліція почала розслідування і, якщо отруєння підвердиться, то відкриють провадження за статтею «жорстоке поводження з тваринами». Зоозахисники взялися прилаштовувати собаку Бусю і цуценят, яким вдалося вижити. Одного з них вже взяла пані Тетяна, незабаром собака поїде з нею додому.


Вінниця.info

title