20 берез. 2020 10:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

59

0

В кількох районах Вінниччини організували підвіз медиків до місця роботи

В кількох районах Вінниччини організували підвіз медиків до місця роботи

Робота за даним напрямком ще триває


В кількох районах Вінниччини організували підвіз медиків до місця роботи

Після заборони міжміських пасажирських перевезень та введення обмежень на кількість пасажирів у громадському транспорті питання того, як медичним працівникам дістатися лікувальних закладів, залишається актуальним. 19-го березня стало відомо, що в кількох районах Вінниччини вже вирішили питання підвозу медиків до місця роботи. Таку інформацію оприлюднили на вечірньому засіданні обласного оперативного штабу із запобігання коронавірусної інфекції, яке відбулося в режимі відеоконференції.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Відтак, Тульчинська, Тростянецька, Крижопільська, Барська, Мурованокуриловецька і Шаргородська районні державні адміністрації доповіли про те, що підвіз медичних працівників до закладів охорони здоров’я в цих районах забезпечено. Іллінецька і Тиврівська РДА також провели значну роботу в цьому напрямку. Проблема підвозу лікарів до місця роботи наразі залишається, адже налагодження транспортного сполучення потребує певного часу. Відповідні служби запевняють, що питання буде остаточно вирішене протягом кількох днів.

Окремо на засіданні обговорювали питання, пов’язані із алгоритмом дій відносно громадян, які останнім часом повернулись з Європи.

«Велика кількість людей, що повертаються з-за кордону до свого села чи міста, самі звертаються до свого сімейного лікаря. Далі, якщо анамнез нормальний і немає ознак вірусної інфекції, такі люди йдуть додому на самоізоляцію. Тільки таким чином сьогодні ми можемо відстежити і контролювати їхній стан», ‒ зазначила директорка Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович.

Нагадаємо, через введенні обмеження активісти Вінниці запровадили ініціативу щодо підвезення медпрацівників до місця роботи.

Під час свого брифінгу голова ОДА Владислав Скальський також звернув увагу на цю проблему, але відмітив, що через обмеження активізувалися нечесні «ділки», які намагаються збагатитися, недооцінюючи небезпеку захворювання на коронавірус.

Також, у разі, якщо вінничани надалі не дотримуватимуться карантину, «Вінницька транспортна компанія» може обмежити рух транспорту по місту.

Вінниця.info