22 січ. 2022 09:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

104

0

В кінці січня до України завітає морозна зимова погода

В кінці січня до України завітає морозна зимова погода

В останній січневий тиждень у Вінницькій області, як і майже по всіх регіонах України пануватиме справжня зимова, морозна погода. На сході термометри покажуть -17°С. Похолодає навіть на півдні


В кінці січня до України завітає морозна зимова погода

Останній тиждень січня у Вінниці очікується холодним та малосніжним

Похолодання у Вінницькій області розпочнеться з неділі, 23 січня: середня температура очікується близько -4°С. В понеділок, 24 числа північний вітер призведе до зниження покажчиків вдень до -6°С, а вночі до -10°С. Вологість повітря коливатиметься в межах 77% – 85%. Наступні два дні триматиметься аналогічна погода, а в четвер, 27 січня у Вінниці підморозить до -13°С. Ще дужче похолодає у вихідні: можливий мороз до -15°С. Останній тиждень січня на Вінничині мине без опадів, хоча на небі буде панувати суцільна хмарність.

Хвиля арктичного повітря накриє усі регіони України

З суботи, 22 січня в Україну розпочнеться вторгнення арктичної повітряної маси. В північних областях температурний фон одразу знизиться на 3-6°С. В Києві протягом завершального січневого тижня триматиметься класична зимова погода: прогнозуються морози до -12°С. Такі покажчики очікуються 28 січня. Ймовірність опадів не перевищує 40%.

Арктична хвиля досягне навіть півдня країни: Мета прогнозує, що в Одесі з 24 числа встановиться середня температура близько -4°С. Мінімальний покажчик очікується у четвер, і становитиме -9°С.

Найбільше потерпатимуть від морозів східні області. У Харкові в неділю, 23 січня прогнозується до -13°С. Холодна погода без опадів триматиметься весь тиждень, а в суботу, 29 числа можливий мороз до -17°С.