16 листоп. 2016 10:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

68

0

В Коровія розробили механізм преміювання для голів РДА та керівників підрозділів Вінницької ОДА

В Коровія розробили механізм преміювання для голів РДА та керівників підрозділів Вінницької ОДА

 Премії, та стимулюючі виплати нараховуватимуть за досягнення та оперативність в роботі.


В Коровія розробили механізм преміювання для голів РДА та керівників підрозділів Вінницької ОДА

 Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій затвердив «Порядок застосування стимулюючих виплат, преміювання, виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань головам райдержадміністрацій, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та їх заступникам». Премії, та стимулюючі виплати нараховуватимуть за досягнення та оперативність в роботі.

Відповідне розпорядження від 9 листопада 2016 року опубліковано на сайті ОДА.

«I. Встановлення стимулюючих виплат головам райдержадміністрацій, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та їх заступникам

1. Стимулюючі виплати встановлюються головам райдержадміністрацій, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та їх заступникам у формі надбавок за інтенсивність праці та за виконання особливо важливої роботи, у відсотках до посадового окладу в межах економії фонду оплати праці.

2. Надбавка за інтенсивність праці встановлюється з урахуванням таких критеріїв:

1) якість і складність підготовлених документів;

2) терміновість виконання завдань, опрацювання та підготовки документів;

3) ініціативність в роботі.

3. Надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюється з урахуванням таких критеріїв:

1) виконання завдань та функцій щодо реалізації пріоритетних напрямків державної політики, участь у розробленні проектів нормативно-правових актів, проведення експертизи таких актів;

2) виконання робіт, що вимагає особливої організаційно-виконавчої компетентності та відповідальності, результатом якої є підвищення ефективності управління.

4. Райдержадміністрація, структурний підрозділ облдержадміністрації (далі – установа) після затвердження кошторису звертається до облдержадміністрації з поданням щодо встановлення стимулюючих виплат в межах одного бюджетного року за формою згідно з додатком 1. До подання додається розпорядчий акт про встановлення стимулюючих виплат іншим працівникам установи.

5. Департамент фінансів облдержадміністрації після одержання подання установи проводить експертизу кошторису (розрахунок до штатного розпису),  та надає відповідний висновок облдержадміністрації.

6. Управління фінансового та господарського забезпечення апарату облдержадміністрації, за наявності економії фонду оплати праці установи, готує проект листа голови облдержадміністрації, який погоджується першим заступником голови, заступниками голови облдержадміністрації, згідно з розподілом обов’язків, щодо погодження встановлення стимулюючих виплат.

7. Стимулюючі виплати застосовуються з дня, зазначеного у листі облдержадміністрації.

8. Підставою для виплати стимулюючих виплат є рішення керівника установи про їх встановлення.

9. У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни стимулюючи виплати скасовуються або їх розмір (відсоток) зменшується.

II. Преміювання голів райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів облдержадміністрацій та їх заступників

1. Преміювання голів райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та їх заступників здійснюється відповідно до положення про преміювання, погодженого з профспілковим комітетом первинної профспілкової організації та затвердженого розпорядчим актом  установи.

2. Преміювання здійснюється:

1) за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;

2) за квартал відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи.

3. Преміювання за результатами щорічного оцінювання службової діяльності проводиться у разі отримання відмінної оцінки за результатами щорічного оцінювання в поточному році.

4. Розмір премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності встановлюється в однакових відсотках до посадового окладу, як і для всіх інших працівників установи, які отримали відмінну оцінку за результатами щорічного оцінювання в поточному році.

5. Подання на преміювання за результатами щорічного оцінювання службової діяльності подається установою облдержадміністрації у тому ж місяці, у якому затверджено висновок щодо результатів оцінювання службової діяльності, але не пізніше грудня місяця року, у якому проведено оцінювання службової діяльності за формами.

6. Подання на преміювання за квартал відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи подається установою облдержадміністрації з 5 по 15 число останнього місяця кварталу за формами.

7. Преміювання за квартал відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи здійснюється у відсотках до посадового окладу, але не більше середнього розміру преміювання іншим працівникам установи, з урахуванням таких показників:

1) своєчасне та якісне виконання законів України, указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, інших актів законодавства, розпоряджень голови облдержадміністрації та доручень керівництва облдержадміністрації;

2) своєчасна та якісна робота з формування та виконання місцевих бюджетів району, конкретний внесок у роботу щодо виконання доходної частини місцевих бюджетів, її нарощування, ефективності та раціональності здійснення видатків на утримання установ та закладів, що фінансуються з місцевих бюджетів;

3) зменшення та погашення в повному обсязі заборгованості із заробітної плати працівникам установ, закладів та організацій, незалежно від форм власності, а також інших соціальних виплат населенню;

4) вжиті заходи щодо підвищення рівня соціального та економічного розвитку району і області;

5) якісна та своєчасна реалізація матеріалів за результатами перевірок, проведених контролюючими органами, дотримання фінансової та бюджетно-кошторисної дисципліни;

6) результати добровільного об’єднання територіальних громад району;

7) ініціативність у роботі;

8) терміновість виконання завдань

9) інших показників, які характеризують результативність роботи керівників установ.

8. Департамент фінансів облдержадміністрації після одержання подання установи, зазначеного у пунктах 5 та 6 цього Розділу проводить експертизу розрахунку економії фонду оплати праці та надає відповідний висновок облдержадміністрації.

9. Управління фінансового та господарського забезпечення апарату облдержадміністрації, за наявності економії фонду оплати праці, готує проект листа голови облдержадміністрації, який погоджується першим заступником голови, заступниками голови облдержадміністрації, згідно з розподілом обов’язків щодо:

1) встановлення премії голові райдержадміністрації для внесення суб’єкту призначення пропозицій щодо визначення її розміру;

2) встановлення розміру премії керівникам структурних підрозділів облдержадміністрацій та їх заступникам.

10. Преміювання не погоджується або розмір (відсоток) преміального фонду зменшується за неналежне виконання показників, завдань та доручень, передбачених пунктом 7 цього розділу, порушення трудової та виконавської дисципліни у звітному періоді.

11. Нарахування та виплата премій здійснюється за умови забезпечення всіх обов’язкових виплат іншим працівникам установи та за наявності економії фонду оплати праці.

12. Підставою для виплати премії голові райдержадміністрації є прийняте суб’єктом призначення рішення та відповідне розпорядження голови райдержадміністрації.

13. Підставою для виплати премії керівникам структурних підрозділів облдержадміністрацій та їх заступникам є лист облдержадміністрації та відповідний наказ керівника структурного підрозділу облдержадміністрації.

14. Премія виплачується не пізніше від терміну виплати заробітної плати за останній місяць кварталу, за який проводиться преміювання.

III. Виплата матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань головам райдержадміністрацій та їх заступникам, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та заступникам

1. Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань  надається головам райдержадміністрацій та їх заступникам, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та заступникам один раз на рік у розмірі середньомісячної заробітної плати в межах затвердженого фонду оплати праці.

2. Для погодження виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань установа надсилає облдержадміністрації подання разом з копією особистої заяви, а у разі переведення з одного державного органу в інший – копію довідки про те, що за попереднім місцем роботи у році, в якому було переведення, матеріальна допомога не нараховувалась та не виплачувалась.

3. Нарахування та виплата матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань здійснюється на підставі листа облдержадміністрації та відповідного розпорядчого акту керівника установи», - зазначено в Порядку застосування стимулюючих виплат, матеріальної допомоги і премій.

Вінниця.info