6 трав. 2022 17:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

282

0

В Козятині мер і депутати закликають релігійні громади покинути московський патріархат

В Козятині мер і депутати закликають релігійні громади покинути московський патріархат

«Молимось за нашу владу і військо. Немає місця в нашій молитві «за веру, царя и отечество». Слава Україні!»


В Козятині мер і депутати закликають релігійні громади покинути московський патріархат

Міський голова та депутати Козятинської міської ради звернулись до прихожан громади щодо прийняття рішення про перехід з УПЦ МП (Українська православна церква московського патріархату) до ПЦУ (Православна Церква України) або до інших християнських церков.

Звернення опубліковано 6 травня на офіційній сторінці Козятинської міської ради.

«Ми висловлюємо чітку і однозначну позицію всієї територіальної громади щодо необхідності припинення діяльності російської православної церкви у особі УПЦ МП на території нашої громади», зазначено в дописі і додано перелік церков:

  • Храм Почаївської Ікони Божої матері, вул. Я. Мудрого 2А
  • Храм Святої Рівноапостольної Марії Магдалини, с. Пиковець
  • Капличка Святого Духа, вул. Ярослава Мудрого 2А
  • Храм Пророка Іллі, с. Сигнал
  • Храм Преподобного Серафима Саровського, вул. Незалежності 35
  • Храм Успіння Пресвятої Богородиці, с. Махаринці
  • Храм Святого Луки, с. Козятин
  • Храм Іоана Богослова, с. Іванківці
  • Храм Святого Іоана Богослова, с. Флоріанівка

«Майже два місяці росія веде жорстоку і нелюдяну війну проти України і українців. Проти нас з вами, намагаючись винищити нас як націю. В ООН підтвердили загибель щонайменше 3153 цивільних і поранення 3316 цивільних людей через війну РФ проти України.

Цю кровожерливу війну повністю і відкрито підтримує російська православна церква. У цих умовах продовжувати підпорядковуватись московському патріархату означає прямо підтримувати геноцид власного народу і фінансувати війну, яку розгорнула росія.

Тому, разом з депутатами Козятинської міської ради, закликаємо усі церкви, що належать до УПЦ МП, провести парафіяльні збори та прийняти рішення про перехід у підпорядкування Православної Церкви України і цим самим висловити свою активну позицію щодо дій росії і московського патріархату і назавжди позбавитись від московського ярма!

Ми у жодному разі не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі, але переконані, що настав час обірвати всі зв'язки із росією та всім російським. Адже на кону національна безпека України, життя наших громадян і цілісність нашої держави. Молимось за нашу владу і військо. Немає місця в нашій молитві «за веру, царя и отечество». Слава Україні!», - зазначено в зверненні.

Нагадаємо, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, служителі рпц отримали чіткі вказівки агітувати батьків та родичів молодих росіян спонукати їх укладати контракт про військову службу. Серед агітататорів в рясах уродженці України, один з них із Жмеринського району – митрополит Оренбурзський і Саракташский Веніамін (Заріцкий Володимир Миколаєвич).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, ілюстративна фото - з сайту ГУР