17 серп. 2015 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

66

0

В Ладижині оголошено надзвичайний стан через сажу, яка засипала півміста

В Ладижині оголошено надзвичайний стан через сажу, яка засипала півміста

 Частину Ладижина засипало чорною сажею


В Ладижині оголошено надзвичайний стан через сажу, яка засипала півміста

 У ніч на 17 серпня частину Ладижина засипало чорною сажею. Серед постраждалих мешканці вулиці Ентузіастів, Будівельників, Радянської та інших. Вони скаржаться на сажу, яка вкрила усе навколо.

Чорними гранулами встелені дороги, автівки, листя дерев, підвіконня та навіть підлога у квартирах. Мешканці багатоквартирних будинків, один за одним запрошують до своїх помешкань, щоб показати на що перетворились їх квартири. Вони пов’язують появу сажі із роботою місцевого спиртозаводу, який знаходиться неподалік.

Мешканці уже з самого ранку відвідували спиртове підприємство, яке підорюють у вчиненні інциденту, але там їм нічого не відповіли, бо не було керівництва.

Наразі місцеві мешканці думають, як прибрати квартири, адже сажа під час найменшого вітру знову піднімається в повітря та осідає в нових місцях, а під час вологого прибирання - розчиняється у воді, роблячи підлогу повністю чорною.

У міській раді зранку скликали екстрене засідання КТЕБу з цього приводу. За словами мера міста Валерія Коломєйцева, він уже особисто повідомив відповідні управління в облдержадміністрації та санепідемстанцію про поточну ситуацію у місті і найближчим часом до Ладижина прибуде відповідна обласна комісія.

«Я видав наказ і оголосив у міста надзвичайний стан. Одразу вранці в.о. міського голови Олександр Ткачук виїхав на місце з відповідними спеціалістами зустрівся з людьми»,- повідомив міський голова у коментарі для Lada.FM.

Чиновник переконаний, що потрібно змусити винних заплатити за нанесений містянам як моральний, так і матеріальний збиток.

«Ми хочемо все оформити документально, щоб потім, за допомогою цієї роботи заставити тих, хто винний у тому, що виникла, заплатити людям не лише моральний а, у першу чергу, матеріальний збиток»,- підкреслив міський голова.

В Ладижині оголошено надзвичайний стан через сажу, яка засипала півміста

В Ладижині оголошено надзвичайний стан через сажу, яка засипала півміста - фото 2

В Ладижині оголошено надзвичайний стан через сажу, яка засипала півміста - фото 3

 В Ладижині оголошено надзвичайний стан через сажу, яка засипала півміста - фото 4

Lada.FM

title