24 верес. 2021 09:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

239

0

В лікарні Могилів-Подільського за день провели сім складних досліджень на серці та проведуть п’ять операцій. Фото

В лікарні Могилів-Подільського за день провели сім складних досліджень на серці та проведуть п’ять операцій. Фото

П’ятьом пацієнтам необхідно провести стентування - складні операції, які з червня цього року роблять прямо на місці в Могилеві-Подільському


В лікарні Могилів-Подільського за день провели сім складних досліджень на серці та проведуть п’ять операцій. Фото

У оновленому відділенні рентгенендоваскулярної хірургії Могилів-Подільської окружної лікарні 23 вересня семи пацієнтам проведено коронарографію. Це дослідження уражень вінцевих артерій серця. П’ятьом пацієнтам необхідно провести стентування - складні операції, які з червня цього року роблять прямо на місці.

«Коронарографію проведено семи пацієнтам, п’ять з яких потребують стентування. Втручання на серці виконували завідувач цього відділення Дідур О.М. та кардіохірург відділення рентгенендоваскулярної хірургії, інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Вінницької обласної клінічної лікарні імені Пирогова Сергійчук О.Л. Анестезіологічне забезпечення виконувала завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії Зайцева Л.В. Злагоджено працювали медичні сестри», - повідомляє Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування.

Нагадаємо, В Могилів-Подільському відділенні рентгенендоваскулярної хірургії 9 червня провели першу, і безкоштовну операцію зі стенування судин. Це стало можливим завдяки тому, що запустили в роботу спеціальне устаткування - ангіограф і пройшов навчання в клініці Амосова лікар, які працює на місці.

«Ангіограф був придбаний багато років тому. Коштував 23 млн грн. Держава дала 19 млн грн., а решту – місцева влада. Але ж він простоював, не працював для людей. А що таке державна політика у сфері медицини? Це адміністрування. Тому було прийнято рішення – відкрити сучасний кардіоцентр в Могилів-Подільському. Дуже важливо, що на відстані 120 кілометрів від Вінниці відкрився такий сучасний кардіоцентр. У Вінницькій області, як і по Україні, на першому місці по захворюваннях – інсульти, на другому – серцево-судинні хвороби й на третьому – онкологія. За такої сумної статистики серцево-судинних захворювань, дуже важливо, що в регіонах відкриваються такі центри», - зауважував на відкритті цього відділення голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

В лікарні Могилів-Подільського за день провели сім складних досліджень на серці та проведуть п’ять операцій. Фото

В лікарні Могилів-Подільського за день провели сім складних досліджень на серці та проведуть п’ять операцій. Фото - фото 2

В лікарні Могилів-Подільського за день провели сім складних досліджень на серці та проведуть п’ять операцій. Фото - фото 3

В лікарні Могилів-Подільського за день провели сім складних досліджень на серці та проведуть п’ять операцій. Фото - фото 4

В лікарні Могилів-Подільського за день провели сім складних досліджень на серці та проведуть п’ять операцій. Фото - фото 5

Довідка.

КНП «Могилів-Подільська ОЛІЛ» є закладом вторинного рівня надання спеціалізованої медичної допомоги, спектр медичних послуг охоплює майже весь південний регіон області, а це понад 300 тисяч населення. В лікарні працює висококваліфікований штат фахівців – 71 лікар і 198 працівників з середньою медичною освітою.

За ініціативи обласної державної адміністрації у закладі завершено реконструкцію та створення кардіохірургічного відділення лікарні. Його реконструкцію розпочато ще два роки тому. Загальна кошторисна вартість склала 23 013,541 тис. грн, загальна вартість виконаних робіт - 21 238,168 тис. грн. З ДФРР було виділено 9 999,999 тис. грн, за рахунок субвенції з державного бюджету було вділено 5 700,000 тис. грн, з місцевих бюджетів – 5 531,169 тис. грн. Кардіовідділення оснащено системою вентиляції та відповідним устаткуванням. На це було виділено 1 млн гривень.

Відділення готове до прийому пацієнтів. Тут повністю функціонує реанімаційний блок, обладнані функціональні ліжка. Відділення забезпечене апаратами ШВЛ та дефібриляторами, система інтенсивної терапії розрахована на 8 ліжок.

Із відкриттям Центру, Могилів-Подільська лікарня розширила спектр медичних послуг, що дасть можливість значно покращити діагностику і лікування хворих в умовах лікарні, перш за все тих, хто потребує кардіохірургічних втручань.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info