7 жовт. 2020 09:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

106

0

В лікарнях Вінниці розгортають ще 57 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19

В лікарнях Вінниці розгортають ще 57 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19

32 – на базі першої міської лікарні, 25 – на базі третьої.


В лікарнях Вінниці розгортають ще 57 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19

У Вінниці продовжує зростати рівень захворюваності на COVID-19. У зв’язку з цим хворих з коронавірусом планують приймати у ще одному відділенні МКЛ №1 на 32 ліжка. Також 25 місць планують створити у МКЛ №3. Станом на 6 жовтня у місті хворіє вже 1094 пацієнти.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

«Ми продовжуємо рухатися по нашому плану в рамках антикризової програми «Вінничани важливі». І уже на цьому тижні, у зв’язку із збільшенням захворюваності на COVID-19, ми розгортаємо додаткові 32 ліжка на базі МКЛ№1, яка були визначена базовою для прийняття саме таких хворих. А також днями додатково буде розгорнуто 25 ліжок в МКЛ№3. Хочу ще раз наголосити і звернути увагу вінничан, коронавірус нікуди не зник. Закликаю усіх дотримуватися протиепідеміологічних заходів – носити маски, мити руки, дотримуватися соціальної дистанції», – сказав директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Директор Вінницької МКЛ №1 Костянтин Ліваковський зазначає, що наразі щодня збільшується кількість хворих, які потребують стаціонарного лікування. Лікуються пацієнти не тільки з міста, а й з районів області.

«На сьогоднішній день у нашому закладі перебуває значний відсоток хворих із сіл та районів Вінниччини. У зв’язку із збільшенням хворих ми на четвертому поверсі неврологічного відділення розгортаємо додатково 32 ліжка. Наразі працюємо над тим, щоб провести до них кисень. А також займаємося організацією змін персоналу», – зазначив директор Вінницької МКЛ №1 Костянтин Ліваковський.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що через недостатню кількість місць в лікарнях Вінниці пацієнтів з COVID-19 возять до лікарень у віддалених районах області: в Тростянець, Шаргород, Ямпіль, Гайсин, Крижопіль і Бершадь.

Вінниця.info, фото – з сайту міськради