31 груд. 2021 14:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

75

0

В Мінінфраструктури очікують, що залізничний вокзал Вінниці стане одним з перших, який передадуть приватним підприємцям

В Мінінфраструктури очікують, що залізничний вокзал Вінниці стане одним з перших, який передадуть приватним підприємцям

Загалом в України планують реалізувати 7 таких проектів.


В Мінінфраструктури очікують, що залізничний вокзал Вінниці стане одним з перших, який передадуть приватним підприємцям


В Міністерстві інфраструктури розраховують, що першими концесійними проектами стануть вокзали Вінниці та Києва. Це дозволить зменшити збитки «Укрзалізниці» та стимулювати розвиток інфраструктури. Загалом в України планують реалізувати 7 таких проектів.

Про це інформують на сайті Міністерства інфраструктури України.

Як йдеться в повідомленні, в міністерстві відбулась нарада щодо дослідження з оцінки ринку в рамках пілотного проекту концесії пасажирських вокзалів Харкова, Дніпра, Вінниці, Хмельницького, Миколаєва, Чопу та Києва.

У відомстві очікують продуктивної співпраці з інвесторами, які зацікавлені у розбудові сучасної залізничної інфраструктури та реалізації перспективних проектів державно-приватного партнерства в Україні.

«Ми очікуємо великих міжнародних гравців, які мають відповідний досвід з управління вокзалами та готові інвестувати. Так само як і локальних інвесторів. Переваги отримають усі стейкхолдери: держава та місцеві органи влади – додаткові робочі місця та податки, концесійні платежі; Укрзалізниця – зменшення збитків, оновлення та розвиток інфраструктури; інвестор – прибуток; споживачі – якісно новий публічний простір, а також нові послуги та додатковий комфорт. Вдячний нашим постійним міжнародним партнерам за надану технічну допомогу щодо підготовки дослідження з оцінки готовності концесії перших 7 пілотних вокзалів та проведений аналіз ринку. Це дозволить нам краще зрозуміти специфіку та нюанси реалізації майбутніх проєктів та підготуватися до їх фактичного втілення», ‒ пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За словами високопосадовця, міністерство розглядає як перші потенційні концесії вокзали Києва та Вінниці. Також почнеться підготовка до концесії пасажирських вокзалів у Львові та Одесі.

Нагадаємо, у січні Кабмін створив інвестиційний атлас, до якого внесли вінницький аеровокзал та залізничний вокзал.

Згодом стало відомо, що турецьким підприємцям пропонують інвестувати у залізничний вокзал Вінниці.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info