31 трав. 2021 09:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

120

0

В міськраді відповіли на петицію вінничан щодо підвищення вартості проїзду

В міськраді відповіли на петицію вінничан щодо підвищення вартості проїзду

Підняття вартості проїзду відбудеться


В міськраді відповіли на петицію вінничан щодо підвищення вартості проїзду

У Вінницькій міській раді надали відповідь на петицію щодо скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі. У листі зазначили, що підстави для скасування рішення відсутні. Адже останній перегляд тарифів був ще у 2018 році.


Відповідь на петиції:

«Станом на сьогодні, на території Вінницької міської територіальної громади діють тарифи на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі, встановлені ще у 2018 році. З того часу відбулося суттєве підвищення цін на більшу частину статей калькуляційних витрат собівартості послуг, зокрема, розміру мінімальної заробітної плати на загальнодержавному рівні, вартості паливно-мастильних матеріалів, деталей та запчастин, що своєю чергою негативно вливає на дотримання перевізниками належної якості надання послуг. Крім того, внаслідок запровадження карантинних обмежень через епідемію COVID-19, у 2020 році в порівнянні з 2019 роком відбулось значне зниження пасажиропотоку (на 62,1%).

Також слід зауважити, що попри те, що перевізники здійснюють свою діяльність без отримання фінансування з бюджету Вінницької міської територіальної громади, на них також покладено дотримання таких соціальних зобов’язань, як здійснення безкоштовних перевезень учасників бойових дій, інвалідів війни, учасників АТО/ООС, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, віднесених до І категорії, та перевезення учнів 1-6 класів загальноосвітніх шкіл за 50% вартості проїзду протягом навчального року.

Враховуючи вищевикладене, для скасування рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради про підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі з 01 червня 2021 року відсутні підстави.
Стосовно проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі інформуємо.

У м. Вінниці розроблено Комплексну стратегію міського транспорту і просторового розвитку м. Вінниці, затверджену рішенням Вінницької міської ради від 30.10.2015 р. № 2322 та Стратегію розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року, затверджену рішенням Вінницької міської ради від 26.02.2021 р. №194. Реформування транспортної системи проводиться у відповідності до вищезазначених документів, пріоритетом яких є вдосконалення транспортної системи, що забезпечить високий рівень мобільності, підвищення якості транспортного обслуговування та пріоритет громадського муніципального транспорту.

Так, відповідно до пункту 7 статті 5 Закону України «Про міський електричний транспорт» на напрямках із значними пасажиропотоками, а також на курортах, у зонах відпочинку, щільної житлової забудови та підвищеного рівня забруднення довкілля перевага надається створенню маршрутів (ліній) міського електричного транспорту.

Одночасно повідомляємо, що відповідно до Розпорядження Кабінету міністрів України №707-р від 12 червня 2020 року, затверджено перелік територіальних громад Вінницької області, в тому числі затверджено склад Вінницької міської територіальної громади.

З метою забезпечення транспортного обслуговування населених пунктів, які увійшли до складу Вінницької міської територіальної громади, передбачено інтеграція приміських автобусних маршрутів до маршрутної мережі Вінницької міської територіальної громади. Для виконання зазначених заходів у 2021 році планується придбання 10 автобусів великої вмістимості, що працюють на екологічних видах палива. Крім цього, протягом 2021 року комунальним підприємством «Вінницька транспортна компанія» планується зборка 7 тролейбусів «VinLine» з автономним ходом, які будуть задіяні на маршрутах міського електротранспорту.

Вказані заходи в поточному році дозволять збільшити кількість одиниць муніципального транспорту великої вмістимості та зменшити кількість автобусів малої вмістимості на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі, що своєю чергою підвищить якість надання послуг пасажирського транспорту по обслуговуванню мешканців та гостей Вінницької міської територіальної громади.

Проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі можливе після оновлення рухомого складу автобусів і тролейбусів та завершення формування транспортної мережі Вінницької міської територіальної громади».

Нагадаємо, з першого червня у Вінниці зросте вартість проїзду у маршрутках.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info