24 черв. 2020 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

214

0

В Могилів-Подільському може затопити будинки і табір «Артек». Влада попередила місцевих мешканців

В Могилів-Подільському може затопити будинки і табір «Артек». Влада попередила місцевих мешканців

Мер Могилева-Подільського попередив місцевих жителів про можливе підтоплення кількох вулиць та дитячого табору відпочинку


В Могилів-Подільському може затопити будинки і табір «Артек». Влада попередила місцевих мешканців

Мер Могилева-Подільського попередив місцевих жителів про можливе підтоплення кількох вулиць, присадибних ділянок та дитячого табору відпочинку через підняття рівня води у Дністрі.

«В 11.00 запланована паводкова комісія Дністровського басейну. Ситуація погіршилась, в зв’язку з тим, що зливи продовжуються. На 12.00 годину хвиля додаткового розвантаження водосховища, ця хвиля дійде до нас. Ми вийдемо на рівень 6,6 м. При цьому в нас буде підтоплення по вулиці Дачна, 189, Грушевського, 76, Фізкультурна, 18, провулок Горького, «Затон», турбаза, табір відпочинку «Артек».

Ця вода буде триматись добу, можливо дві. Найгірша пікова доба – наступна (25.06). Можлива ще одна хвиля на завтра. Паводкова комісія запланована на сьогодні, буде прийматись рішення, що робити.

Я окреслив самий песимістичний прогноз. Прошу бути готовим тих, кого я попередив», - говорить мер Петро Бровко і зазначає, що загроз, як в 2008 році немає, але є певні проблеми.


Станом на 13.00 год. рівень води на території міста становив - 6,35 м.
Якщо вертикальний рівень води перетне певну кількість метрів, можливе підтоплення наступних вулиць, а саме:
- 660 см : вул. Дачна (домоволодіння, які прилягають до прибережної смуги) (189 буд.), вул. М.Грушевського (76 буд.), пров. Жовтневий, вул. Фізкультурна (18 буд.), територія між МРЕВ ДАЇ та тепличним комбінатом, вулиця та провулок Острівський від „Київречфлоту” (затон) до кінця м.Могилева-Подільського, присадибні земельні ділянки, турбаза, табір відпочинку » Артек”.;

- 800 см: ті ж самі вулиці плюс вул. Параскеївська (18 буд.), вул. Ігоря Римара та Сергія Ковриги (53 буд.), пров. Глинського (33 буд.), вул. Вірменська (117 буд.), вул. Ярмаркова (1 буд.).;

- 820 см: вул. Дачна, М.Грушевського, Фізкультурна; Провулки Острівський (58 буд.), Жовтневий; вул. Гоголя (39 буд.), Стависька (157 буд.) - підтоплення через канали дощової каналізації (всі частини). В більшості випадків підтоплення стосується частин городів.

У разі підвищення рівня води вище 7метрів ми матимемо 4 години поки вода дійде від Дністровської ГЕС до Могилева-Подільського. Це дасть нам змогу вчасно відреагувати і бути готовими вчасно відреагувати та контролювати ситуацію.

Відомо, що в 2008 році у липні місяці через підтоплення навіть не працювали 5 пунктів пропуску на україно-молдовському кордоні.

Вінниця.info

title