6 трав. 2021 10:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

64

0

В Могилів-Подільському районі відновлюють міст, який не ремонтували 84 роки

В Могилів-Подільському районі відновлюють міст, який не ремонтували 84 роки

Міст - це одна із ділянок капітального ремонту автомобільної дороги державного значення М-21


В Могилів-Подільському районі відновлюють міст, який не ремонтували 84 роки

На Вінниччині в Могилів-Подільському районі дорожники ремонтують міст в селі Немія, який побудований у 1937 році і з того часу жодного разу не ремонтувався. Він єдиний із мостів у тій місцевості, який не підірвали нацисти під час Другої Світової війни.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Жителі Могилів-Подільської громади просили відремонтувати проблемний міст свого голову Геннадія Глухманюка. Він просив мене посприяти у цьому. І вже місяць, як дорожники приступили до ремонту мосту. Дорогу там теж розширюють», - зазначив Борзов.

Міст - це одна із ділянок капітального ремонту автомобільної дороги державного значення М-21 Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на ділянці км 413 + 600 - км 418 + 700 (с. Юрківці - м. Могилів-Подільський).

Сьогодні це об’єкт програми Президента України Володимира Зеленського Велике будівництво.

Загальна протяжність - 5,1 км. Служба автомобільних доріг Вінницької області планує завершити ремонт у 2021 році. Вартість проєкту - 282,1 млн грн. За результатами торгів укладено договір на капітальний ремонт зазначеної ділянки автомобільної дороги державного значення з ТОВ «СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «АВТОСТРАДА» - на суму 262,3 млн грн. Економія в результаті торгів 19,8 млн грн.

Проектом передбачено:

  • підготовчі роботи (розбирання бортового каменю, тросового огородження, фрезерування дорожнього покриття, вирубування порослі);
  • розробка та досипка земляного полотна;
  • ремонт штучних споруд (пішохідний та автомобільний міст). По автомобільному мосту передбачається ремонт опор і прогонової будови, влаштування монолітних плит, покриття проїзної частини, деформаційних швів та водовідводу, влаштування перехідних плит, відновлення конусів тощо;
  • дорожній одяг (влаштування основи щебенево піщаної суміші та органо- мінеральної суміші, вирівнюючого шару асфальтобетону та верхнього шару щільно мастикового асфальтобетону);
  • організація дорожнього руху (влаштування дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків, бар’єрного огородження).

На фінансування робіт цього року передбачено 75 млн грн коштів державного дорожнього фонду та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2021 року передбачено залучення 50 млн грн кредитних коштів.

В Могилів-Подільському районі відновлюють міст, який не ремонтували 84 роки

В Могилів-Подільському районі відновлюють міст, який не ремонтували 84 роки - фото 2

В Могилів-Подільському районі відновлюють міст, який не ремонтували 84 роки - фото 3

В Могилів-Подільському районі відновлюють міст, який не ремонтували 84 роки - фото 4

В Могилів-Подільському районі відновлюють міст, який не ремонтували 84 роки - фото 5


Нагадаємо, в Козятині завершують ремонт шляхопроводу через залізницю, проїзд для транспорту відкрили. Також в селі неподалік від Козятина ремонтують дорогу, приступили до ремонту майже 12 кілометрів дороги, що проходить через Брацлав. Двох ділянок автошляху Гайсин-Теплик та ремонтують міст в Немирові.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото зі сторінки Сергія Борзова