4 трав. 2020 15:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

80

0

В МОН повідомили, як змінити місце складання ЗНО, якщо заклад освіти знаходить далеко від місця проживання

В МОН повідомили, як змінити місце складання ЗНО, якщо заклад освіти знаходить далеко від місця проживання

З 6 по 18 травня можна буде змінити місце складання ЗНО


В МОН повідомили, як змінити місце складання ЗНО, якщо заклад освіти знаходить далеко від місця проживання

З 6 по 18 травня деяким учасникам ЗНО можна буде змінити місце складання іспитів. Таку можливість надає Міністерство освіти і науки учасникам, місце проживання та заклад освіти яких знаходяться в різних областях, або ж на відстані понад 150 кілометрів одне від одного. Відповідний лист МОН надіслало керівникам закладів освіти сьогодні, 4 травня.

Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

«Учні шкіл-інтернатів, закладів професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, які на час карантину поїхали додому в іншу область або на велику відстань від свого закладу освіти, можуть мати незручності з доїздом до населеного пункту, вказаного ними раніше під час реєстрації. Тому ми даємо їм можливість скласти тестування в найближчому до них пункті проведення ЗНО», – зазначила в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Нове місце складання ЗНО може бути в населеному пункті, який максимально наближений до місця проживання або перебування учасників. Змінити місце складання ЗНО учасники можуть, звернувшись до керівника свого закладу освіти та вказавши місце свого перебування у час проходження сесії ЗНО. Керівники закладів освіти зі свого боку мають внести зміни до реєстраційних даних.

Докладна інформація щодо процедури зміни місця складання ЗНО розміщена в «Кабінеті керівника закладу освіти» на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, ЗНО у 2020 році пройде з дотриманням соціального дистанціювання та з використанням засобів індивідуального захисту.

Дати проведення ЗНО залежатимуть від завершення карантину. Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня до 4 вересня. Вступна кампанія в українських університетах також відповідно зміниться.

Вінниця.info