9 лип. 2018 12:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

62

0

В ОТГ на Вінниччині заборонили їздити брудними вантажівками та здіймати пилюку

В ОТГ на Вінниччині заборонили їздити брудними вантажівками та здіймати пилюку

 В Гніванській ОТГ вживають заходів для збереження доріг 


В ОТГ на Вінниччині заборонили їздити брудними вантажівками та здіймати пилюку

 27 червня депутати Гніванської ОТГ підтримали рішення «Про перевезення вантажів дорогами територіальної громади». Документом передбачено вжити заходів, аби вантажівки, які їдуть з кар’єрів не забруднювали дороги, не руйнували їх та не здіймали пил.

Рішення опубліковано на сайті Гніванської ОТГ.

Міська рада вирішила:

1. Заборонити водіям перевезення по території м. Гнівані, сіл Грижинці, Могилівки та Демидівки сипучих вантажів, які піднімають пил, забруднюють проїжджу частину та навколишнє середовище (особливо відсіву, щебеню та піску) без змочування вантажу та тентування машин.

2. Адміністрації ТОВ «Гніванський гранітний кар’єр» та ТОВ «Демидівський граніт» забезпечити проведення відпуску з території підприємства автомобілів, які здійснюють перевезення сипучих матеріалів, за умови їх тентування та обов’язкового змочування вантажу. Не допускати переповнення кузовів вантажних автомобілів та пересипання через борти сипучих матеріалів.

3. Встановити попереджувальний знак у вигляді бігборду на під’їзді до прохідної ВАТ «Гніванський кар’єр» про обов’язковість тентування машин для перевезення сипучих вантажів.

4. Для недопущення забруднення проїжджої частини зобов’язати ВАТ «Гніванський кар’єр» при виїзді транспортного засобу з території підприємства забезпечити технічну можливість обмивання шин від бруду.

5. Для запобігання руйнування дорожнього покриття не допускати рух транспортних засобів з перевищенням допустимого навантаження.

6. Просити Гніванське ВП ГУНП та Жмеринське ВП ГУНП у Вінницькій області в межах повноважень забезпечити контроль за проїздом територією громади автотранспорту, який піднімає пил, забруднює проїзну частину та навколишнє середовище.

7. Ввести в практику залучення до прибирання узбіч проїзної частини доріг від просіву працівників Гніванського ВП ГУНП у Вінницькій області, відповідальних за контроль за рухом на дорогах, та водіїв вантажних машин – порушників даного рішення.

Вiнниця.info