21 груд. 2020 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

71

0

В період карантину у Вінниці знизився потік туристів на 54%

В період карантину у Вінниці знизився потік туристів на 54%

Туристичний сезон 2020 року у Вінниці звузився до 3,5 місяців


В період карантину у Вінниці знизився потік туристів на 54%

Після рекордного 2019 року, потік туристів до Вінниці в умовах пандемії вже у 2020 році – знизився на 54%. Туристичний сезон 2020 року у Вінниці скоротився до 3,5 місяців – кінець червня-початок жовтня, з яких лише 2 припали на роботу світломузичного фонтану. Водночас туристичний актив міста швидко адаптувався до нових реалій в індустрії подорожей.

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

У Вінниці за 11 місяців порівняно з рекордним 2019 роком відбулося падіння на 54% в сумі туристичного збору (до 894 тис. грн на противагу майже 2 млн) та кількості ночівель (34,7 тис. на противагу 76 тис.), водночас різкий спад податкових надходжень продемонстрували лише туристичні компанії; готелі, ресторани та музеї зуміли втримати відносну стабільність. Фактично туристичний сезон 2020 року у Вінниці звузився до 3,5 місяців (кінець червня — початок жовтня), з яких лише 2 припали на роботу світломузичного фонтану.

«У перші тижні карантину туристична галузь шукала формати переходу в онлайн-промоцію та напрацьовувала прийнятні умови для виходу з жорсткого локдауну.

Попри те, що було втрачено найбільш насичені для Вінниці травень і червень, за літні місяці з’явилися нові екскурсійні та розважальні продукти, якими туристи могли наповнити свою мандрівку», – каже директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

Збільшилася кількість дегустацій та гастротурів з акцентом на стравах подільської кухні. Вінницькі гіди запровадили нові формати екскурсій на теплоходах і велосипедах, використавши потенціал рекреаційних та природних зон міста, що особливо популярно в часи карантину.

«Хітом сезону» також стали прогулянки територією парку та лікарні імені Ющенка, зокрема у форматі костюмованої екскурсії. Серед вінницьких музейно-виставкових об’єктів новими цікавинками порадували туристів Національний музей-садиба М. І. Пирогова, Музей моделей транспорту, колекцій та мініатюр і Музей вінницького трамвая.

За словами керівника профільного департаменту, 2020 рік «зумів згуртувати туристичну спільноту Вінниці через діяльність Туристичної ради при міському голові», затвердження Стратегії розвитку туризму до 2030 року та створення галузевої асоціації гостинності «ХлібСіль». Для забезпечення процесу нарощення попиту на свої туристичні продукти – затверджено та передбачено фінансування Програми розвитку туризму на 2021 – 2023 роки з метою якнайшвидше відновити докарантинні показники.

В період карантину у Вінниці знизився потік туристів на 54%

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info