9 жовт. 2020 11:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

127

0

В першому пологовому будинку Вінниці прийматимуть хворих на COVID-19 пацієнтів. Розгорнуть 110 ліжок

В першому пологовому будинку Вінниці прийматимуть хворих на COVID-19 пацієнтів. Розгорнуть 110 ліжок

Майбутніх мам прийматимуть в другому пологовому будинку та в «Центрі матері та дитини».


В першому пологовому будинку Вінниці прийматимуть хворих на COVID-19 пацієнтів. Розгорнуть 110 ліжок

Під час позачергової сесії міської ради 9 жовтня депутати ухвалили рішення про те, що в першому пологовому будинку Вінниці прийматимуть пацієнтів, хворих на коронавірус. Для цього запланували розгорнути там 110 ліжок та облаштувати 128 кисневих точок. Майбутнім мамам необхідну допомогу або лікування надаватимуть в «Центрі матері та дитини», а також в пологовому будинку №2.

«В рамках нашого плану заходів розгортання другої хвилі COVID ми для лікування хворих на коронавірус вінничан залучаємо перший пологовий будинок, де ми можемо розгорнути 110 ліжок. Одразу скажу, що всі майбутні мами можуть не переживати. Буде надана відповідна допомога або лікування і в «Центрі матері та дитини», і в пологовому будинку №2. На сьогоднішній день ми повинні визначати всі пріоритети і враховувати всі можливості», – сказав міський голова Вінниці Сергій Моргунов під час позачергової сесії.

Пологовий прийматиме пацієнтів з коронавірусом після того, як встановлять централізовану систему подачі кисню.

«Перед тим, як перший пологовий будинок запрацює на прийом пацієнтів з коронавірусом, нам також необхідно облаштувати кисневу магістраль. В першому пологовому будинку ми плануємо створити 128 кисневих точок. Логіка в чому – на початку епідемії казали, що саме ШВЛи рятують. ШВЛ рятують найтяжчих. А для людей, в яких нормальний або стандартний перебіг цієї хвороби, достатньо просто кисню. Ми повинні забезпечити кисневими точками всі лікарні», – каже Сергій Моргунов .

Як зазначив мер, на сьогодні в МКЛ №1 є 140 кисневих точок. Протягом тижня планують додати ще 20. В третій лікарні буде 116 точок. Якщо рахувати разом з тими, які розгорнуть в пологовому будинку №1, загальна кількість кисневих точок по лікарнях міста – 404 кисневі точки на 500 ліжок.

Директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш зазначив, що 1-й пологовий будинок не закривається для прийому молодих мам.

«Пологове відділення, яке знаходиться на третьому поверсі, працюватиме. І матиме окремий вхід. Ми плануємо розгорнути місця для хворих на КОВІД у вільних приміщеннях, які зараз не задіяні через те, що призупинена планова госпіталізація відповідно до вимог «помаранчевої» зони. Це перший, четвертий і частина другого поверхів, які зараз пустують. В пологовому будинку є кисень. Ми маємо можливість розвести кисневу магістраль і облаштовувати там 128 кисневих точок. А жіночу консультацію 1-го пологового ми розмістимо поруч - в ЦПМСД№3, забезпечивши для жінок окремий вхід. Тобто вагітним вінничанкам, які проживають на Вишеньці, не потрібно буде їхати на Старе місто чи на Замостя для спостереження у свого дільничного акушер-гінеколога», - розповів Олександр Шиш.

В першому пологовому будинку Вінниці прийматимуть хворих на COVID-19 пацієнтів. Розгорнуть 110 ліжок


Нагадаємо, раніше стало відомо, що через брак ліжок у Вінниці хворих на COVID-19 вінничан возять до лікарень у віддалених районах області: в Тростянець, Шаргород, Ямпіль, Гайсин, Крижопіль і Бершадь.

Згодом в міськраді повідомили, що в лікарнях Вінниці планують розгорнути 57 додаткових ліжок: 25 в МКЛ №3 та 32 в МКЛ №1.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото - ілюстративне та з сайту міської ради, відео – з фейсбук-сторінки телеканалу «Віта»