12 січ. 2021 10:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

92

0

В поліції проведуть розслідування щодо перевищення повноважень під час затримання нетверезого «дебошира» у Вінниці

В поліції проведуть розслідування щодо перевищення повноважень під час затримання нетверезого «дебошира» у Вінниці

На сьогодні в поліції оголосили службове розслідування через можливе перевищення службових обов’язків правоохоронцями.


В поліції проведуть розслідування щодо перевищення повноважень під час затримання нетверезого «дебошира» у Вінниці

6 січня у Вінниці в продуктовому магазині працівники поліції затримали нетверезого чоловіка, який у громадському місці, порушивши правила карантину, нецензурною лайкою висловлювався у бік працівників закладу та відвідувачів, що зробили йому зауваження. Затриманий чинив спротив поліцейським та пошкодив службове авто, через що поліцейські наділи йому на руки кайданки. На сьогодні в поліції оголосили службове розслідування через можливе перевищення службових обов’язків правоохоронцями.

Про це інформують у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні правоохоронців, після прибуття наряду поліції чоловік продовжував вести себе агресивно, чинив супротив поліцейським, які прибули на виклик, та пошкодив їх службове авто.

Аби вгамувати правопорушника, поліцейські застосували до нього кайданки. Біля службового автомобіля чоловік продовжував чинити опір поліцейським та пошкодив службовий автомобіль.

Як розповів Вінниця.info інспектор відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області Вадим Кобзар, порушник під час затримання пошкодив авто головою.

«Як мені пояснили, затриманий, вже перебуваючи в кайданках, головою вдарив частину авто, які погнулися», – каже правоохоронець.

За порушення правил карантину на 47-річного чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 44-3 КУпАП. Також за опір представникові правоохоронного органу під час виконання ним покладених обов’язків щодо охорони громадського порядку відповідно до ч.2 ст. 342 ККУ слідчі розпочали досудове розслідування. Правопорушнику оголосили про підозру. За такий злочин передбачено до 2-х років позбавлення волі.

Як зазначають в поліції, внаслідок цієї ситуації у соцмережах поширюється інформація, що під час затримання правопорушника поліцейські перевищили службові повноваження. На сьогодні цю інформацію в рамках службового розслідування перевіряють в інспекції з особового складу ГУНП.

Нагадаємо, раніше в прокуратурі повідомили, що надіслали начальнику управління патрульної поліції області вказівку щодо службового розслідування через порушення поліцейськими прав громадян під час затримання.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне