24 квіт. 2020 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

89

0

В працівників вінницького підприємства, де шиють захисні костюми для лікарів, виявили коронавірус

В працівників вінницького підприємства, де шиють захисні костюми для лікарів, виявили коронавірус

Наразі перевіряють всіх контактних осіб


В працівників вінницького підприємства, де шиють захисні костюми для лікарів, виявили коронавірус

На вінницькому підприємстві «Володарка», якому від Вінницької міської ради надійшло замовлення на пошиття захисних костюмів, виявили факт захворювання на COVID-19. Захворіла одна з працівниць швейної фабрики. Після перевірки контактних осіб підтвердили сім випадків хвороби. На фабриці провели дезінфекцію, вона працює в штатному режимі.

Про це повідомив 24 квітня мер Вінниці Сергій Моргунов під час свого брифінгу.

«На жаль, на «Володарці» в однієї з працівниць було виявлено коронавірус. І там обласний лабораторний центр провів ПЛР-тестування всім контактним і потенційно контактним особам. Було проведено більше 200 тестів. І, на жаль, було виявлено 7 підтверджених випадків після двох тестів. На фабриці була проведена дезінфекція. На сьогоднішній день підприємство працює в штатному режимі, що було дозволено санепідемстанцією. Ми постійно на зв’язку з керівництвом фабрики і постійно моніторимо ситуацію, щоби оперативно реагувати», - повідомив вінницький міський голова.


Станом на ранок 23 квітня у Вінниці з початку епідемії зареєстровано 161 лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом. 37 людей вже одужали. Серед них 3 дітей та 16 медичних працівників. Нараз на COVID-19 хворіє 124 людини.

На стаціонарі в медичних закладах лікують 15 вінничан (12% захворілих), ті, хто має легкий або безсимптомний перебіг, лікуються амбулаторно вдома – 109 пацієнтів (88%).

Загалом під контролем сімейних лікарів перебуває 634 особи. В тому числі це 97 громадян, які повернулись із країн зі спалахом COVID-19, 428 – члени їхніх сімей та контактні громадяни, які віднесені до групи ризику інфікування коронавірусом.

Зняті з обліку після проходження двотижневої самоізоляції та не захворіли 833 особи.

16 мобільних бригад, які працюють у центрах первинної медико-санітарної допомоги, починаючи 3 квітня уже здійснили 751 виїзд до вінничан х підозрою на COVID-19 та відібрали 1436 зразків для ПЛР-тестів.

Нагадаємо, на початку квітня до ПрАТ «Володарка» та до швейної фабрики «Поділля» Вінницька міськрада дала замовлення на пошиття 17 300 костюмів. Згодом вирішили збільшити замовлення, аби створити двомісячний резерв захисного одягу для медперсоналу лікарень міста. Загалом, заплановано було пошиття 50 000 одиниць одягу.

Станом на ранок 24-го квітня в області зареєстрували 370 випадків COVID-19. Найбільше хворих за добу зафіксували у Вінниці.

Вінниця.info, фото – ілюстративне