27 квіт. 2015 17:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

65

0

В приватних секторах Корея та Пирогово проведуть каналізацію

В приватних секторах Корея та Пирогово проведуть каналізацію

 В цьому році в приватному секторі міста планується прокласти 6 км каналізаційної мережі


В приватних секторах Корея та Пирогово проведуть каналізацію

 У цьому році у Вінниці продовжились роботи по каналізуванню приватного сектора. Наразі  завершується прокладання мережі водовідведення на ділянці 1-го провулку Пестеля. Цьогоріч вона з’явилася також на вулиці Мічуріна та 2-му провулку Пестеля. Тривають роботи по каналізуванню мікрорайону Димитрівський. Серед планів на 2015 рік – розпочати реалізовувати проект по прокладанні мережі водовідведення у мікрорайоні Корея та Пирогово.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Масштабний проект з проведення каналізації у приватному секторі Вінниці стартував ще у 2010 році. Він реалізується через програму співфінансування (половина вартості робіт – бюджетні кошти, друга половина – кошти жителів приватної забудови). Лише в минулому році у приватному секторі Вінниці було прокладено мережу водовідведення загальною протяжністю 4 кілометри у трьох квартальних комітетах: «Зоряний», «Димитрівський», «Пятничани». Мешканці на ці цілі зібрали 964 тисячі гривень, з міського бюджету було виділено 2,67 млн.грн. 

«У цьому році вже виконано каналізування ділянки вулиці Мічуріна (320 метрів) та 2-й провулку Пестеля (295 метрів). Завершуються роботи на 1-му провулку Пестеля (210 метрів). Як результат – 300 будинковолодінь отримають нову якісну мережу водовідведення», – каже  голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталя Панчук.

Після 9 травня розпочнеться проект по каналізуванню на умовах співфінансування у мікрорайоні Корея, розрахований на два роки (2015-2016 роки). Тут планується зробити мережу водовідведення загальною протяжністю 6 кілометрів. Це вулиця Сергія Лазо, провулок та вулиця Олега Кошового та провулок і вулиця Ціолковського та іще 9 вулиць . В червні місяці розпочнуться роботи в мікрорайоні Пирогово, що дасть змогу каналізувати вулицю Комарова з провулками. Загальна вартість робіт становить 2млн. грн..

«По проекту каналізування Кореї мешканці зібрали 300 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації та 400 тисяч – на роботи, тобто загалом вже зібрано 700 тисяч гривень. Збір коштів триває. На даний час в каналізуванні своїх вулиць бере участь 200 домоволодінь із 490 наявних. Внесок кожного становить по 11 тисяч гривень. Але з кожним днем все більше людей долучається до співфінансування таких робіт, адже вони бачать результати. Від міської ради на цей проект заплановано виділити мільйон гривень. Також у рамках проекту в мікрорайоні Корея планується побудувати сучасну каналізаційну напірну станцію за адресою Салтикова Щедріна 112. Вона буде перекачувати стоки до існуючої вже мережі, яка була прокладена в минулому році через територію ендокринологічного диспансеру», – каже Наталя Панчук.

Також у планах на цей рік – завершення проекту по каналізуванню частини мікрорайону Димитрівський, який був розпочатий у минулому році. Так, у 2015 році там заплановано прокласти мережу водовідведення по 1-му провулку Данила Нечая (200 метрів), провулку Крилова (164 метри) та 2-му провулку 12 грудня (100 метрів)та мікрорайон Надія вул. Залізнична (200метрів).

ВИННИЦА.info