9 жовт. 2020 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

95

0

В прокуратурі Вінниччини чекають службового розслідування від установи, де в СІЗО мав бути авторитет, але його помітили в лікарні

В прокуратурі Вінниччини чекають службового розслідування від установи, де в СІЗО мав бути авторитет, але його помітили в лікарні

Відповідний документ прокурорського реагування надіслали в обласній прокуратурі керівнику Вінницької установи виконання покарань №1.


В прокуратурі Вінниччини чекають службового розслідування від установи, де в СІЗО мав бути авторитет, але його помітили в лікарні

У Вінницькій обласній прокуратурі надіслали документ прокурорського реагування керівнику Вінницької установи виконання покарань №1. В прокуратурі хочуть, аби в установі провели службове розслідування. Це пов’язно з тим, що на території лікувального закладу у Вінниці «кримінальний авторитет», якого раніше відправили до СІЗО, міг вільно пересуватись без нагляду службовців. Факт цього засвідчили очевидці та представники місцевих ЗМІ, в результаті чого в поліції відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як йдеться в повідомленні, у вересні поточного року у Вінницькому міському суді громадянину, що позиціонує себе, як «кримінальний авторитет», обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та поміщено до слідчого ізолятора Вінницької установи виконання покарань.

У подальшому, на виконання ухвали Вінницького міського суду, цього ув’язненого направлено до одного із лікувальних закладів міста Вінниці для проходження післяопераційної реабілітації під цілодобовою охороною службових осіб установи виконання покарань.

Перевіркою додержання законодавства про попереднє ув’язнення установлено, що службові особи виправної установи здійснювали неналежний нагляд за поведінкою позбавленого волі у лікарняному закладі.

Так, знайшло своє підтвердження повідомлення висвітлене у засобах масової інформації про можливість цього ув’язненого вільно пересуватись територією лікарні та зустрічатись із відвідувачами без належного нагляду та контролю з боку відповідальних службових осіб виправного закладу.

За результатами проведення перевірки, Вінницькою обласною прокуратурою керівнику Державної установи «Вінницька установа виконання покарань № 1» внесено документ прокурорського реагування з метою проведення службового розслідування та вирішення питання про притягнення винних службових осіб до передбаченої законодавством відповідальності.

Нагадаємо, у Вінниці 17 серпня вночі двоє чоловіків влаштували в одному з ресторанів міста бійку, погрожували присутнім зброєю, потрощили меблі та здійснили опір поліцейським, які приїхали на виклик. Вдень бійці КОРДу спільно з працівниками кримінальної поліції затримали порушників у центрі міста.

Суд підтримав клопотання слідчих поліції про взяття обох затриманих під варту на період досудового розслідування без права внесення застави.

Авторитет, якого взяли під варту через «розборки» в «Європі», «засвітився» в лікарні. Поліція відкрила провадження.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info