25 груд. 2013 10:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

84

0

В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов

В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов

Відвідувач намагався дати хабар адміністратору, а та викликала керівництво та міліцію


В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов

24 грудня в Центрі адміністративних послуг «Прозорий офіс» було зафіксовано спробу дачі хабара. Відвідувач кинув на стіл адміністратору рекламний буклет зі 100-гривневою купюрою та швидко вийшов з приміщення. Працівник офісу повідомила про це керівництву, яке і викликало представників правоохоронних органів.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

Вчора після обіду згідно електронної черги до адміністратора на прийом прийшов чоловік, який подавав документи на надання дозволу з територіального управління «Держпромгірнагляду». Після завершення усіх процедур він повідомив, що від нього прийде людина, яка донесе якісь документ, однак працівник Прозорого офісу повідомила, що нічого більше доносити не потрібно. За 10 хвилин, коли на прийомі вже була наступна людина, до стола адміністратора підійшов невідомий чоловік, поклав рекламний буклет та швидко вийшов з приміщення. У буклеті виднілася грошова купюра. Працівник Прозорого офісу відразу повідомила про подію керівника, а той, в свою чергу, своє керівництво. З приводу інциденту було викликано черговий наряд міліції.

Дії працівника Прозорого офісу відповідають чітким вимогам інструкції, розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський: «У нас діє чіткий алгоритм дій, за яким потрібно діяти працівникам у подібних ситуаціях. Серед принципів, які сповідують у своїй роботі міська рада та її виконавчі органи, - одними з головних є саме мінімізація ризиків корупційних діянь та хабарництва. По кожній дозвільній процедурі відпрацьовані алгоритми проходження документів, за якими підготовка документів до видачі відвідувачам відбувається у чіткі визначені терміни, на які працівники виконавчих органів міської ради та «Прозорого офісу» вплинути не можуть жодним чином. Сьогоднішній випадок – це яскравий приклад того, як не потрібно робити, і які наслідки від подібної поведінки можуть бути».

Працівники правоохоронних органів отримали всю необхідну інформацію про чоловіка, який намагався дати хабар, та опитали свідків. Буклет було вилучено. В подальшому справа розслідуватиметься, а відвідувач офісу може понести відповідальність за намагання дачі хабара.

В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов

В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов - фото 2

 В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов - фото 3

В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов - фото 4

 В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов - фото 5

В «прозорому офісі» Вінницької міськради хабар 100-гривневою купюрою не пройшов - фото 6

ВИННИЦА.info


0
0