2 груд. 2020 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

132

0

В приватному секторі двох мікрорайонів Вінниці провели каналізаційні мережі

В приватному секторі двох мікрорайонів Вінниці провели каналізаційні мережі

Роботи, заплановані на цей рік, виконали.


В приватному секторі двох мікрорайонів Вінниці провели каналізаційні мережі

Впродовж року у Вінниці тривало будівництво мереж каналізації у приватному секторі Старого міста та Кореї. З міського бюджету на ці проекти спрямували майже 4 мільйона гривень. На сьогодні заплановані на 2020 рік роботи завершили і, залежно від фінансування, планують продовжити в наступному році.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як зазначають в міськраді, певний обсяг робіт з будівництва каналізаційних мереж в приватному секторі проводять щороку.

Одним із позитивних наслідків каналізування приватного сектору є зменшення забруднення підземних вод. Адже вигрібні ями, як правило, не є герметичними, тому є вірогідність хімічного забруднення води в криницях. Таким чином, каналізування приватного сектору з одного боку – це зручні та комфортні умови для жителів приватної забудови, з іншого – це покращення екологічної ситуації в місті в цілому.

В цьому році будівництво каналізаційної мережі продовжилось на Старому місті: на території, яка належить до квартального комітету «Добробут». Каналізування цієї частини Старого міста розпочалось із будівництва КНС та колекторів.

Загалом проект передбачав будівництво 5,9 км самопливної мережі, один кілометр напірної мережі та три каналізаційно-насосні станції по вул. Кутузова, по вул. І.Федорова та по вул. Молодогвардійській, що дасть можливість каналізувати 11 вулиць та провулків мікрорайону.

Минулого року в рамках цього проекту проклали 1,6 км мереж по вулиці Привокзальній та провулку Привокзальному, а також побудували каналізаційно-насосну станцію по вул. Кутузова.

Цього року проклали 1,5 км каналізаційної мережі по вулицях Привокзальній та Хуторянській, збудували частину самопливної мережі по вул. Кутузова та напірної мережі по вул. І.Федорова.

Також минулого року розпочалась реалізація проекту з будівництва КНС по 2-му провулку Бестужева та напірної мережі каналізації, реалізація якого здійснюється за рахунок бюджетних коштів, що дасть можливість в перспективі каналізувати 8 вулиць в мікрорайоні «Корея» на умовах співфінансування. Минулого року коштом бюджету Вінницької міської ОТГ проклали 110 м мережі напірної каналізації. Цього року збудовано ще 200 м напірної мережі. В наступному році планується продовжити реалізацію даного проекту, а саме влаштування каналізаційної насосної станції по 2 пров. Бестужева.

В подальшому за ініціативи мешканців, на умовах співфінансування будуватимуть вуличні мережі каналізації по вулиці та провулку Грохольських, 1,2 провулку та вулиці Бестужева, вулиці Каховського, вулиці Рилєєва та інших.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з сайту міської ради