18 квіт. 2016 14:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

129

0

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал

 В санаторії обвалилась стеля через басейн з дельфінами


В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал

 У Вінницькій області на базі санаторію «Поділля» з 2011 року працює «дельфінарій». Свого часу приватний підприємець Борис Когут звернувся до керівництва санаторію про тимчасове перебування одного дельфіна в басейні лікувально-фізкультурного комплексу санаторія. Пообіцяв, що максимум за рік, півтора з’їде з санаторського басейна в пристосований дельфінарій. Але за 5 років підприємець не з’їхав, хоча адміністрація санаторія неодноразово просила вивільнити басейн. Договір оренди закінчився ще рік тому, а сама будівля потребує термінового ремонту.

Басейн з дельфінами знаходиться на другому поверсі.

Сьогодні, 18 квітня за декілька хвилин, як мали зайти люди на процедури, під чашою басейна з дельфінами стався обвал на першому поверсі, де розміщений малий басейн. Могли постраждати люди. На щастя, ніхто не постраждав.

Адміністрація санаторію б’є на сполох, бо вже рік вмовляють власника дельфінів з’їхати, щоб мати можливість провести ремонт в будівлі з басейном. Ще в 2015 році в санаторії провели технічне обстеження будівлі, бо навіть неозброєним оком було видно, що йде руйнація. Висновок експертів вразив - будівля виявилась небезпечною для використання.

«Договір оренди у власника дельфінів закінчився ще в липні минулого року, ми не продовжували договір, так як в будівлі, де знаходиться басейн всі труби пороз’їдало сіллю, яку «Доктор-Дельфін» кидає в звичайну воду, замість морської води (законом заборонено використання в дельфінаріях не морської води – ред.).

Спеціалізоване технічне обстеження приміщення і висновок нас шокував: технічний стан будівельних конструкцій басейну є непридатними для нормального використання, там позатікали стіни, і через використання солі в басейні, йде руйнація металевих конструкцій та комунікацій. Ми просили підприємця Бориса Когута переїхати, щоб відремонтувати басейн, адже розуміємо що діти наражаються на небезпеку, бо басейн може обвалитися з дельфінами і дітьми.» - говорить директор санаторію «Поділля» Анатолій Реп’ях.

За словами Анатолія Реп’яха, вони подали до суду з клопотанням про примусове виселення ПП «Доктор-Дельфін», щоб вивільнити приміщення і зробити лікувальну базу.

«На сьогодні ми в санаторії «Поділля» проводимо ремонти в поліклініці, також в частині ванного відділення, змінюємо все застаріле обладнання, покращили харчування. Ми надаємо якісні послуги відпочиваючим і тому не можемо допустити, щоб розвалювався лікувально-оздоровчий комплекс, де знаходиться басейн. В нас оздоровлюються люди зі всієї України та з 28 інших країн, люди приїжджають ледь ходячи, є і на милицях, а після отриманого курсу лікування можуть вільно ходити, проходять в них всі болі, і це медично підтверджують лікарі. Басейн таким людям необхідний для швидшого видужування і замість шкоди він може приносити користь людям. Є ж дельфінарії, де створені цілком комфортні умови існування для цих тварин, то чому ж їх не перевезти туди?», - говорить директор санаторію.

Наслідки обвалу 18 квітня

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал - фото 2

 Зовнішня стіна будівлі, в якій розміщено басейн з дельфінами

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал - фото 3 

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал - фото 4

Стан комунікацій під басейном з дельфінами

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал - фото 5

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал - фото 6 

Технічні висновки про стан будівлі в 2015 році

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал - фото 7 

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал - фото 8

В санаторії на Вінниччині через басейн з дельфінами стався обвал - фото 9

ВИННИЦА.info