18 трав. 2017 12:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

55

0

В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні

В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні

 В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні


В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні

 17 травня у санаторії «Поділля» відбулась традиційна щорічна VIII обласна науково-практична конференція «Виробничі питання реабілітації та вторинної профілактики хронічних захворювань». Під час конференції провідні науковці Вінницького національного медичного університету ім. М.І Пирогова озвучили доповіді з проблем кардіології, реабілітації та гастроентерології.

Особлива увага приділялась можливостям контролю артеріального тиску. Мова йшла про застосування сучасних комбінованих препаратів з доведеною ефективністю через вищу прихильність та економічну вигідність.

Професор медичного університету Вадим Жебель наголосив на важливості врахування змінених цільових рівнів артеріального тиску для пацієнтів різного віку. Відзначено, що покращити прогноз для хворих з серцево-судинними захворюваннями можна лише контролюючи ліпідний спектр крові за допомогою препаратів з групи станів після визначення категорії ризику серцево-судинних захворювань.

Доповіді були побудовані на висновках міжнародних узгоджувальних настанов на засадах доказової медицини.

Доповідь доцента медуніверситету Олена Сакович стосувалась імплементації новітніх національних рекомендацій з діагностики і лікування серцевої недостатності. Відзначено, що при діагностиці серцевої недостатності змінено нормативний показник для фракції викиду (40-49%) та виділено окрему групу хворих на серцеву недостатність.

Олена Сакович запропонував практичні настанови з використання діуретиків і важливість лікарських засобів здатних впливати на перебіг хвороби.

Викликала інтерес доповідь доцента Анна Гуменюк щодо лікування болю у спині неспецифічного характеру. Біль у спині відчувають більшість людей у всьому світі, але єдиних лікувальних стратегій немає. Науковець запропонував використовувати нові рекомендації американських експертів 2017 року з чітким рівнем доказовості А, В, С як для медикаментозних, так і для не медикаментозних методів лікування болю в попереку.

Присутні в залі задавали запитання щодо практичної діяльності в конкретних клінічних випадках.

З цікавістю учасники конференції заслухали доповідь кандидата медичних наук Ольги Старжинської «Легенева гіпертензія і нові стандарти діагностики та лікування». З цією проблемою лікарі нажаль, обізнані недостатньо.

Доповідач чітко виклав стан проблеми в Україні та алгоритм діагностики і лікування, з урахуванням препаратів, що зареєстровані на сьогодні та шляхи їх введення.

Минуле і сучасне етапів корекції функціональних порушень шлунково-кишкового тракту у дітей раннього віку висвітлила зав. курсом педіатрії кафедри хвороб Міжнародної Академії медицини і екології.

Конференція вкотре пройшла успішно, завдячуючи різноманітності тематики та високому рівню доповідачів.

В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні

В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні - фото 2

В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні - фото 3

В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні - фото 4

В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні - фото 5

В санаторії «Поділля» на Вінниччині медики-науковці розповіли про новації в лікуванні - фото 6

Фото надані санаторієм "Поділля"