26 січ. 2017 08:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

47

0

В селі на Вінниччині підготувались до туристичного сезону: розробили маршрути та купили човни

В селі на Вінниччині підготувались до туристичного сезону: розробили маршрути та купили човни

В Северинівці закупили 12 двомісних і 4 одномісних каяки, весла та рятувальні жилети


В селі на Вінниччині підготувались до туристичного сезону: розробили маршрути та купили човни

В селі Северинівка Жмеринського району створено Центр спортивного туризму та придбали нове спорядження для активного відпочинку на воді.

Про це повідомляє ГО «Подільська агенція регіонального розвитку».

ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» безкоштовно передала для Комунального підприємства «Северинівське» туристичне обладнання: 17 велосипедів, 18 наметів, 14 катамаранів та спорядження до них, також польову кухню, спальні мішки, каримати, рятувальні жилети, навіть зорб (прозору кулю, в якій прихильники екстремального активного відпочинку можуть безпечно скочуватися з гори). Потім в селі завдяки проекту «Український шлях самоврядування» громада розробила нові туристичні маршрути та отримала обладнання.

У рамках проекту «Український шлях самоврядування» для громад-партнерів Жмеринського району було оголошено конкурс мікропроектів, два з яких (туристичний та екологічний) виграли разом Северинівка, Чернятин та Олександрівка.

Завдяки цьому розроблено туристичні маршрути (водні та піші), зокрема створено новий туристичний маршрут «Рів – Ровець – Південний Буг»; також розроблено рекламні буклети й інформаційні таблиці; проведено навчання для представників  громад на тему розвитку туристичних послуг; навчання з безпеки (курс кваліфікованої першої допомоги)…

Новим здобутком туристичної галузі громади стало придбання для Центру спортивного туризму нового спорядження: 12 двомісних і 4 одномісних каяки, весла та рятувальні жилети.

А для збереження довкілля (адже воно, як відомо, є головною принадою сільського зеленого туризму) закуплено 260 сміттєвих контейнерів. Це придбання для громад стало можливим завдяки виграному мікропроекту «Покращення екологічного та санітарного стану навколишнього середовища».

Довідково.

Проект «Український шлях самоврядування» втілювався на теренах п’яти сільських громад Жмеринського району Вінницької області – Северинівської, Чернятинської, Носковецької, Олександрівської та Сербинівської .

Проект «Український шлях самоврядування» мав на меті дати можливість українським територіальним громадам вивчити, адаптувати до наших реалій та плідно використати польський досвід децентралізації.

Проект реалізувався Об'єднанням сільських гмін Підляського воєводства Республіки Польща та Громадською організацією «Подільська агенція регіонального розвитку», співфінансується Польсько-канадською програмою розвитку демократії (в рамках програми співпраці МЗС Польщі на підтримку розвитку) та урядом Канади.

В селі на Вінниччині підготувались до туристичного сезону: розробили маршрути та купили човни

В селі на Вінниччині підготувались до туристичного сезону: розробили маршрути та купили човни - фото 2

В селі на Вінниччині підготувались до туристичного сезону: розробили маршрути та купили човни - фото 3

В селі на Вінниччині підготувались до туристичного сезону: розробили маршрути та купили човни - фото 4

В селі на Вінниччині підготувались до туристичного сезону: розробили маршрути та купили човни - фото 5

Вінниця.info, фото ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»