19 квіт. 2021 17:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

131

0

В селі неподалік від Козятина ремонтують дорогу

В селі неподалік від Козятина ремонтують дорогу

На Вінниччині з приходом весни почали ремонт автомобільних доріг


В селі неподалік від Козятина ремонтують дорогу

На Вінниччині з приходом весни почали ремонт автомобільних доріг. Зокрема, зараз проходять ремонтні роботи на дорозі міжнародного значення М – 21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський» в районі с. Махнівка, Козятинського району (км 242 + 792 — км 247 + 074). Хід виконання ремонту на даній дорозі перевіряв голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«Тепер це зовсім інша дорога – зовсім інший ремонт. А не минуло й року. На об’єкті «Великого будівництва» роботи проводяться у декілька етапів одночасно»», – зазначив Сергій Борзов, – пише сайт Вінницької ОДА.

На протяжності 1,5 км по одній полосі проїзду підрядною організацією вже завершено роботи з:

  • фрезерування покриття;
  • влаштування шару регенерації;
  • влаштування вирівнюючого шару.

Роботи тривають на другій смузі руху. Одночасно підрядники фрезерують старе покриття. На ділянці, де вже укріплено основу методом регенерації, влаштовують вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону. Також дорожники замінюють бордюри.

«Фінансується ремонт з державного бюджету: у 2021 році виділено 50 млн.грн. на введення в експлуатацію 1,5 км дороги. Протяжність всієї ділянки, що потребує ремонту, становить 4,3 км», – зауважив Сергій Борзов.

На цьому об’єкті дорога першої категорії шириною 16 метрів, проходить вона через населений пункт Махнівка. Там будуть відновлені тротуари, зроблені пішохідні переходи підвищеної видимості, встановлені бар’єрне огородження, нанесені пластикову розмітку та замінені зовнішнє освітлення.

«Це одна з двох ділянок по автомобільній дорозі міжнародного значення М-21 в напрямку Житомирської області та м. Київ, які залишилось відремонтувати. До речі, торік жителі Махнівскої громади звернулись до мене із проханням встановити світлофор на пішохідному переході. Кілька років люди просили облаштування безпечного переходу, адже рух транспорту на міжнародній трасі активний. Відповідно й аварійні ситуації. Останньою краплею стала ДТП 10 вересня, коли загинула місцева жителька - дружина учасника бойових дій. За моїм дорученням за пару тижнів світлофор встановили», – зазначає Голова ОДА.

За словами дорожників, ремонт на зазначеній ділянці дороги М – 21 планується закінчити до кінця травня. Наразі на об’єкті працюють близько 150 осіб.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА