3 квіт. 2019 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

200

0

В селищі на Вінниччині збудують біогазову станцію

В селищі на Вінниччині збудують біогазову станцію

В селищі на Вінниччині збудують біогазову станцію


В селищі на Вінниччині збудують біогазову станцію

В селищі Тростянець, що на Вінниччині, планують побудувати біогазову станцію, яка перетворюватиме органічні відходи в електричну і теплову енергію. Це дасть можливість покращити екологічну ситуацію в містечку.

Про це йдеться на сайті Тростянецької селищної ради.

2 квітня, в рамках діяльності селищної ради щодо охорони навколишнього природного середовища, у Тростянецькій селищній раді влада та підприємці обговорили питання будівництва на території громади біогазової станції.

«Ми спеціалізуємося на залученні інвестицій та будівництві сучасних біогазових станцій, які перетворюють органічні відходи – тваринництва, рослинництва, твердих побутових відходів, стічних вод, в електричну і теплову енергію та збалансовані органічні біодобрива. Особливістю нашої компанії є те, що ми забезпечуємо розробку і реалізацію інвестиційних проектів в повному циклі – від складання бізнес-плану до запуску інвестиційного об’єкту в робочий режим», – зазначив Сергій Шпак, виконавчий директор девелоперської компанії «Екодевелоп».

Голова Тростянецької селищної ОТГ, Людмила Червонецька зазначила, що для громади дана послуга є вкрай актуальною.

«Це надасть можливість покращити екологічну ситуацію в селищі за допомогою переробки відходів з підприємств та здобуття альтернативних джерел енергії», – каже Людмила Червонецька.

По завершенню зустрічі сторони домовилися про розробку і укладення договорів, розробку бізнес-плану та проектно-кошторисної документації.

Вінниця.info, фото Тростянецької селищної ради