12 берез. 2010 14:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

34

0

В середине коалиции появилась отдельная группа «тушек»

В середине коалиции появилась отдельная группа «тушек»

14 депутатів Верховної Ради заявили про створення депутатської групи "Конкурентоспроможність і реформи".


В середине коалиции появилась отдельная группа «тушек»

14 депутатів Верховної Ради заявили про створення депутатської групи "Конкурентоспроможність і реформи".

Про це на брифінгу у парламенті заявили депутати Ігор Рибаков, Інна Богословська та Юрій Полунєєв.

За їхніми словами, до групи увійшли всі позафракційні депутати і депутати-члени фракцій БЮТ і НУНС, які раніше поставили свої підписи під угодою про створення коаліції "Стабільність і реформи".

Головою групи обрано Рибакова.

На прохання журналістів назвати прізвища депутатів, які увійшли до групи, Богословська сказала:

"Ми вже на наступному пленарному тижні матимемо своє окреме місце у залі, сядемо всі разом, вийдемо, і ви почуєте і побачите всіх нас... Ми прекрасно знаємо, як агресивно зараз поводяться фракції по відношенню до своїх депутатів. Ми хочемо вже разом сісти у парламенті, щоб нікого не цькували, щоб депутати почувалися захищеними".

"Низці депутатів, які свого часу вийшли з коаліції досі кладуть на їхні робочі місця траурні стрічки. Ми хотіли цей бєспрєдєл припинити, ми не хочемо цих людей підставляти під удар", - додала вона.

Богословська сказала, що їхня група хотіла би об’єднати всіх депутатів, які "на персональній основі зайшли у коаліцію" і наголосила, що саме зараз "поняття народного депутата повертається".

"Ми не набираємо тушок. Ми хочемо бачити сильних, самодостатніх, впевнених у тому, що потрібно робити, людей... Тушки були тоді, коли у фракціях ніхто не мав права голосувати так, як він вважає за потрібне", - сказала вона.

Пізніше Рибаков назвав 6 осіб, що увійшли до групи: сам Рибаков, Юрій Бут, Полунєєв, Богословська, Віталій Барвіненко, Ігор Савченко.

Богословська додала, що вони не хочуть оголошувати поки повний список депутатів, тому що "людей залякують лідери політичних сил, які опинилися в опозиції".

"Вони прямо погрожують депутатам, що якщо ви підпишете, машина не доїде, ви повинні пам’ятати про своїх дітей. Ситуація у парламенті зараз нездорова, жахлива", - сказала вона.

 

Українська правда


0
0