11 верес. 2020 16:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

175

0

В школах Вінниці з понеділка частково запроваджують дистанційне навчання

В школах Вінниці з понеділка частково запроваджують дистанційне навчання

Це пов’язано з рішенням державної комісії, за яким Вінниця 14 вересня зараховується до «помаранчевої» зони епідемічної небезпеки.


В школах Вінниці з понеділка частково запроваджують дистанційне навчання

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо зміни освітнього процесу в школах Вінниці. Це пов’язано з рішенням державної комісії, за яким Вінниця з понеділка, 14 вересня, зараховується до «помаранчевої» зони епідемічної небезпеки.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, з 14 вересня керівники закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності повинні:

  • забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 1-4 класів у звичайному режимі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог.
  • забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 5-11 класів у змішаній (комбінованій) формі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог.
  • здійснити поділ 5-11 класів на підгрупи з відвідуванням кожною із підгруп по черзі через тиждень навчальних занять у школі.
  • забезпечити організацію освітнього процесу за допомогою технологій дистанційного навчання для учнів класу (групи), які перебувають на самоізоляції.

Нагадаємо, 10 вересня державна комісія з ТЕБ та НС ухвалила зміни до поділу регіонів на зони епідемічної небезпеки. Вінниця, Козятин та Вінницький район, згідно з цим рішенням, від понеділка – у «помаранчевій» зоні.

За правилами адаптивного карантину в «помаранчевій» зоні забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Рішення про введення карантинних обмежень приймають місцеві комісії ТЕБ та НС.

Під час онлайн-брифінгу 21 серпня міський голова Сергій Моргунов розповів, як планують організувати навчання у школах Вінниці залежно від рівня епідемічної небезпеки. Вже тоді очільник міста повідомив, що якщо місто опиниться в «помаранчевій» зоні – введуть змішану форму навчання. Також у всіх школах, незалежно від зон, планували ввести різний графік початку та закінчення уроків.

Також в серпні в МОН відбулася конференція, під час якої розповіли, як організувати навчання в новому навчальному році. Під час конференції головний санітарний лікар повідомив, що вчителям шкіл в «зеленій» та «жовтій» зоні дозволять проводити уроки без масок. Натомість, вчителям шкіл в «помаранчевій» зоні рекомендуватимуть вдягати захисні щитки.

Станом на ранок 10 вересня у Вінницькій області зафіксували 103 випадки захворювання на COVID-19 за добу, а на ранок 11 вересня – 84 випадки.

Вінниця.info, фото – з сайту міськради