11 серп. 2015 11:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

96

0

В скільки обійдуться збори вінницького першокласника до школи

В скільки обійдуться збори вінницького першокласника до школи

 У скільки вінничанам обійдеться зібрати першокласника до школи


В скільки обійдуться збори вінницького першокласника до школи

Скоро 1 вересня. В останній місяць літа батьки з майбутніми першокласниками активно «штурмують» магазини, шкільні ярмарки та базари. Шкільна форма, портфель, пенал та щоденники… все це потрібно купити батькам, перш ніж відправити своє чадо у школу. Але в скільки ж обійдеться цьогоріч зібрати дитину до школи? Редакція ВИННИЦА.info підготувала список необхідних речей та товарів, які потрібно для першокласника та їх приблизну його вартість.

Перед першим вересня асортимент шкільних товарів щороку збільшується. Ціни залежать від того, де саме скуповуватимуться батьки, чи в елітних магазинах, чи на базари, чи в невеличких крамничках. Також ціна залежить від якості, виробника товарів та часу здійснення покупки.

Вінничанка Ольга, розповіла що вже прикупила для сина першокласника, та радить на чому краще не економити.

«Я почала купувати все до школи ще з липня місяця, тому що ближче до вересня ціни стануть значно вищими. Шкільну форму ми замовляли всім класом, і обійшлася нам у 610 гривень, це піджак, жилетка і краватка, але це без брючних штанів, вони окремо коштують 250 гривень. Сорочки потрібно купувати 2, 3, я купила поки що одну за 200 гривень. Найстаранніше потрібно вибирати рюкзак для першокласника, не раджу на цьому економити, вони є і по 150 гривень, але спина дитини важливіша, тому ми купували ортопедичний рюкзак за 850 гривень. Ще ми вже купили кросівки за 270 гривень, туфлі ще не вибрали. Канцтовари повністю всі купили, список необхідних речей в мене був, на все витратили близько 400 - 450 гривень», - розповідає жінка.

Шкільна форма та взуття

Костюм для хлопчика двійка (піджак + брюки) обійдуться батькам від 650 до 1100 гривень. Продавці розповідають що цього року батьки значно прискіпливіше вибирають шкільну форму. «Самий ходовий варіант костюму для хлопчика «двійка» за 950 гривень, дешеві моделі менше купують, а от дорожчі від 1100 і більше взагалі не дивляться», - каже продавець. Сорочки можна купити від 180 до 400 гривень, залежно від тканини.

Для маленьких красунь, які йтимуть у перший клас потрібно купити блузку, колготки та саму шкільну форму. Сарафанчик для дівчаток коштують 230- 470 гривень. Блузки 200 – 340 гривень. Колготки білі від 55 гривень.

За взуття з базару як для хлопчиків так і для дівчаток потрібно віддати мінімум 220 гривень, за взуття з магазину від 600 гривень.

Сумку для взуття можна придбати від 32 гривень, а більш міцнішу за 125 гривень.

Спортивний костюм та кросівки

Костюм спортивний на ринку «Урожай» у Вінниці можна купити від 280 гривень. В магазинах від 775 гривень. На Центральному ринку ціни коливаються від 160 гривень.

Шкільний портфель

Перед початком нового навчального року вибір шкільних рюкзаків величезний, кожен зможе знайти собі і по ціновій категорії і по якості. На вінницьких базарах ціни на портфелі коливаються від 185 до 850 гривень, залежно від якості. Найменша ціна, яку нам вдалось знайти на ринку на звичайний китайський рюкзак, – 185 гривень. Якісний німецький портфель з ортопедичною спинкою коштує від 360 до 850 гривень. В магазинах ціна коливається від 400 до 1600 гривень. Також можна ранець замовити і на різноманітних сайтах де ціна вказана від 228 гривень, максимальну вартість зазначити важко, є ціни за шкільний рюкзак і більше 3 тисяч гривень. Все залежить від розміру гаманця батьків.

В скільки обійдуться збори вінницького першокласника до школи

Канцелярські товари

Щодо канцелярських товарів, то тут діапазон цін досить широкий. На ринку та в магазинах канцелярію можна обрати на будь-який смак.

За самий звичайний пенал з одним відділом на блискавці обійдеться батькам першокласника у 26 гривень, а от кращої якості з кількома відділеннями та з наповненням можна придбати від 170 гривень. В магазинах ціна значно вища, за звичайний пенал на блискавці потрібно заплатити 45 гривень, за солідний пенал з якісним наповненням ціна сягає 300 гривень.

Найпростіший щоденник з чорно-білими сторінками коштує від 9 гривень, а з яскравою обкладинкою та цікавою кольоровою інформацією всередині потрібно віддати 35 гривень.

Канцтовари обійдуться батькам приблизно в 450 – 550 гривень. В цю вартість входить: зошити, обкладинки для зошитів і книг, папка для зошитів, підставка для підручника, кольорові та прості олівці, гумка для стирання, фломастери, точила, лінійка, фарби та пензлики, баночка для води, кольоровий папір, картон, альбом для малювання, ножиці, клей, пластилін, дощечка для нього та ножики.

В скільки обійдуться збори вінницького першокласника до школи - фото 2

В скільки обійдуться збори вінницького першокласника до школи - фото 3

Щоб зібрати ученицю до школи варто витратити від 1567 до 4100 гривень. Щоб зібрати учня – від 1912 до 5485 гривень.

Зазначимо, що наші підрахунки приблизні, оскільки ближче до початку навчального року ціни можуть зрости.

ВИННИЦА.info