30 серп. 2018 17:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

84

0

В статистиці назвали галузі, де вінничанам платили в липні найвищу зарплату

В статистиці назвали галузі, де вінничанам платили в липні найвищу зарплату

 Найвищі зарплати в липні на Вінниччині отримали державні управлінці, військові і страховики 


В статистиці назвали галузі, де вінничанам платили в липні найвищу зарплату

 Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у липні 2018 року становила 8235 грн, що в 2,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн). Найвищий рівень середньої заробітної плати у липні був у працівників державного управління й оборони. Найменш оплачуваними у липні були працівники, зайняті у поштовій та кур'єрській діяльності.

Про це Вiнниця.info повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області.

Збільшення рівня середньої заробітної плати у липні 2018 року порівняно з червнем 2018 року відбулося в більшості видів економічної діяльності: від 14,0% – в оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів до 0,1% в охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги.

Зменшення рівня середньої заробітної плати у липні 2018 року порівняно з червнем 2018 року відбулося в освіті – на 15,3%, лісовому господарстві та лісозаготівлях на 9,9%, наданні інших видів послуг на 6,5%, у сферах тимчасового розміщування й організації харчування на 5,6% та мистецтва, спорту, розваг та відпочинку на 4,3% та декількох інших видах економічної діяльності з менш значними показниками.

Найвищий рівень середньої заробітної плати у липні 2018 р. був у працівників державного управління й оборони; обов'язкового соціального страхування, який перевищив середній розмір по економіці області в 1,5 раза, а також лісового господарства та лісозаготівель, інформації та телекомунікацій, фінансової та страхової діяльності, де перевищення середньообласного рівня склало 1,3 раза.

Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах по виробництву основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, а також по виробництву напоїв (в 1,7 раза), харчових продуктів, комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, на підприємствах, які здійснюють ремонт і монтаж машин і устаткування, де рівень заробітної плати перевищив середній показник по економіці області в 1,4 раза.

Разом з тим, традиційно найменш оплачуваними у липні були працівники, зайняті у поштовій та кур'єрській діяльності, розмір нарахованої заробітної плати яких складав менше половини (47,7%) середнього по економіці області рівня.

Вiнниця.info