8 лип. 2020 17:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

129

0

В Сутисках збудують новий дитячий будинок сімейного типу

В Сутисках збудують новий дитячий будинок сімейного типу

На Вінниччині також куплять житло для п’яти сиріт


В Сутисках збудують новий дитячий будинок сімейного типу

8 липня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Вінниччину на нараді представляла заступник голови ОДА Наталя Заболотна.

«Вінниччина готова виконати завдання, поставлені Міністерством соціальної політики України щодо створення дитячих будинків сімейного типу і малих групових будинків. Зокрема, минулоріч виготовлена проєктно-кошторисна документація щодо створення ДБСТ у смт. Сутиски, а також на будівництво двох малих групових будинків в смт. Стрижавка на суму 25 млн 102 тис. грн. Саме створення малих групових будинків дає можливість вирішити проблему забезпечення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з важкою формою інвалідності, які на даний момент перебувають у інтернатних закладах соціальної сфери», - зазначила Наталя Заболотна.

Регіональна комісія формує пропозиції щодо розподілу субвенції між конкретними дітьми в порядку черговості. За наявності кількох осіб з однаковою датою взяття на облік перевага надається дитині старшого віку.

У 2019 році обсяг Субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа для Вінницької області складав 37,642 млн грн.

Відповідно до пропозицій наданих місцевими комісіями на квартирному обліку перебували 848 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. На засіданнях обласної комісії схвалено розподіл субвенції за напрямами та адміністративно-територіальними одиницями. Передбачено кошти на 93 об’єкта:

1 – нове будівництво житла для дитячого будинку сімейного типу – 4,849 млн грн;

1 – капітальний ремонт житла для дитячих будинків сімейного типу (місто Ямпіль) – 0,525 млн грн;

1 – розроблення проектної документації на нове будівництво житла для дитячого будинку сімейного типу у смт Сутиски – 0,09 млн грн;

5 – придбання житла – 1,388 млн. грн;

83 – виплата грошової компенсації – 30,305 млн грн;

2 – розроблення проектної документації на нове будівництво 2 приміщень для розміщення малих групових будинків – 0,24 млн грн.

В Сутисках збудують новий дитячий будинок сімейного типу

Станом на 7 липня за рахунок Субвенції 2019 року для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа із 83 виплат грошової компенсації придбано 58 житло на суму 20930,483 тис. грн.

Як зазначила Наталя Заболотна, цьогоріч область отримала фінансування майже на мільйон більше порівняно з минулим роком.

«В області відпрацьований чіткий алгоритм дій, включаючи можливість співфінансування з місцевих бюджетів, аби охопити максимальну кількість дітей пільгової категорії віком до 23 років», - підсумувала заступниця голови ОДА.

Вінниця.info