26 листоп. 2020 11:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

154

0

В театрі Садовського запрошують вінничан на прем’єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького драматурга

В театрі Садовського запрошують вінничан на прем’єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького драматурга

Вистави відбудуться 26 та 27 листопада о 19:00.


В театрі Садовського запрошують вінничан на прем’єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького драматурга

26-27 листопада о 19:00 у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Садовського відбудеться прем'єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького актора та популярного драматурга Люка Шомара.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Як зазначають в повідомленні, Люк Шомар — французький актор, кіно- і телесценарист та драматург. Митець відомий як режисер телесеріалів початку «нульових» («Життя прекрасне» і «Сім’я на час»). У 90-і роки він знявся в телесеріалі «Жюлі Леско», фільмах «Сент-Екзюпері: Остання місія» і «Хованки з готівкою». Автор сценаріїв для багатьох фільмів і серіалів французького телебачення. Є автором комедій «Велика брехня» (2009), «Мафія та ніжні почуття» (2010) та «Бал негідників» (2013). П’єси цього сценариста й актора можна побачити в багатьох театрах Франції, де їх супроводжує незмінний успіх. Набуває популярності він і в українському театрі.

Творчістю Шомара зацікавився і режисер Григорій Сиротюк – актор та режисер театру імені Садовського. Його режисерські роботи: «Трамвай «Бажання»», «Чудовий пікнік вихідного дня», «Квітка з чарівної рукавички», театралізоване дійство до Міжнародного Дня театру «І все життя — театр!». Керівник театральної студії «БУ» при Будинку учителя.

Режисер з командою акторів (Жанна Андрусишена, Оксана Бандура, Єлизавета Гриценко, Марія Левченко, Олександр Радько, Максим Какарькін, Михайло Крисов, Андрій Побережний) готують комедію «Бал негідників» за п’єсою Люка Шомара і запрошують свого глядача.

«На вас чекають віртуозний гумор, яскраві діалоги-пікіровки, обрана автором форма комедії, найяскравіша палітра можливостей і фарб.

Так, карантин кардинально змінив життя людей і змусив простосовуватися до нових умов. Зустрічі у zoom'і, уроки для школярів у мережі, «золотий час» онлайн-курсів та сфери доставки. Культурні заклади та інституції були зачинені в першу чергу, для спілкування з відвідувачами вони використовували технологічні рішення та соціальні мережі. Але, трансляції не можуть замінити атмосфери «живої» вистави чи концерту в реальному часі, тому зараз наш глядач залишатися долученим до культурного життя в режимі реального часу», – зазначають в повідомленні Вінницької ОДА.

Дійові особи та виконавці:

Габріель – Єлизавета Гриценко, Марія Левченко;

Етьєн – заслужені актори України Максим Какарькін, Михайло Крисов;

Шанталь – заслужені акторки України Жанна Андрусишена, Оксана Бандура;

Бернар – Олександр Радько, Андрій Побережний.

Квитки можна придбати в касі театру (вул. Театральна, 13) та на сайті.

В театрі Садовського запрошують вінничан на прем’єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького драматурга

В театрі Садовського запрошують вінничан на прем’єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького драматурга - фото 2

В театрі Садовського запрошують вінничан на прем’єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького драматурга - фото 3

В театрі Садовського запрошують вінничан на прем’єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького драматурга - фото 4

В театрі Садовського запрошують вінничан на прем’єрний показ комедії «Бал негідників» за п’єсою французького драматурга - фото 5

Нагадаємо, раніше в Театрі імені Садовського публікували репертуар вистав на листопад.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА