23 листоп. 2010 17:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

23

0

В центрі Вінниці встановлено освячений поклонний хрест

В центрі Вінниці встановлено освячений поклонний хрест

Архієрей Симеон закликав усіх, хто приходить у храм і тих, хто проходить поруч із ним, осіняти себе хресним знаменням біля поклонного хреста і прикладатися до святого Розп’яття


В центрі Вінниці встановлено освячений поклонний хрест

У Вінниці освячено поклонний хрест, встановлений поруч із входом до Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату.

За повідомленням, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звершив у Спасо-Преображенському кафедральному соборі освячення поклонного хреста, який встановлений поруч із входом до храму.

Чотириметровий хрест з червоного граніту з бронзовою фігурою Розп’яття був виготовлений з благословення архієпископа Симеона у пам’ять про 250-літній ювілей кафедрального собору, який відзначався у 2008 році. Зовнішні ремонти храму, необхідність проведення гідроізоляційних робіт та облаштування прилеглої території, в тому числі й тієї, на якій тепер стоїть хрест, зробили неможливим його встановлення раніше.

Освятивши поклонний хрест, який стоїть безпосередньо на центральній вулиці м. Вінниці, вулиці Соборній, архієрей закликав усіх, хто приходить у храм і тих, хто проходить поруч із ним, осіняти себе хресним знаменням біля поклонного хреста і прикладатися до святого Розп’яття.

 

ВИННИЦА.info


0
0