5 жовт. 2022 11:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

184

0

В Тульчині на невизначений термін зупинили міські пасажирські перевезення. Що стало причиною

В Тульчині на невизначений термін зупинили міські пасажирські перевезення. Що стало причиною

З 5 жовтня в Тульчині, що на Вінниччині, на невизначений термін припинили міські пасажирські перевезення


 В Тульчині на невизначений термін зупинили міські пасажирські перевезення. Що стало причиною

З 5 жовтня в Тульчині, що на Вінниччині, на невизначений термін припинили міські пасажирські перевезення.

Як повідомив редакції Вінниця.info голова Тульчинської громади Валерій Весняний, перевізник відмовляється виконувати зобов’язання, які прописані у договорі.

«Перевізник ФОП Тимчик не виконував своїх зобов’язань по маршруту Нестерварка–Мазурівка. На цьому маршруті він не працює півроку. Так як конкурс на цей маршрут робила районна військова адміністрація, вони перевізнику продовжили на період військового стану працювати на цьому маршруті. Він не працює.

Але на сьогоднішній день по самому місту Тульчин перевізник теж вже не працює. Приводом для цього стала перевірка автомобільної інспекції, яка виявила порушення, склали акт, за яким перевізник повинен сплатити штраф 17 тисяч гривень. Але він категорично відмовився і поставив ультиматум: якщо йому акт не розірвуть, возити пасажирів по місту він не буде.

З обіду 4 жовтня автобуси по місту вже не їздили. Перевізник сказав, що водіїв звільнить і працювати з нами не буде. Хоча по договору, він мав попередити нас за місяць до закінчення терміну перевезення. Ми б за цей місяць могли хоча б тимчасового перевізника знайти до оголошення конкурсу», – розповів Валерій Весняний.

За словами Валерія Весняного, Тульчинська міська рада вже почала роботу над розв'язанням даної проблеми.

«Як варіант, випустимо на маршрут один автобус, який передала нам з птахофабрики народна депутатка. Завтра представники птахофабрики повинні приїхати, зняти з обліку та автобус виїде по місту на маршрут.

Є ще один варіант. Кілька місяців назад із мерами–колегами ми домовлялися, щоб нам допомогли взяти б\у автобуси з Німеччини. Уже було декілька варіантів, але автобуси, які знайшли, технічно були несправні. В Тульчин ми хочемо два автобуси, аби вони відповідали нормам», – додав Весняний.

Нині, за словами Валерія Весняного, в Тульчині «транспортний колапс». І додає, що про відновлення маршрутів буде повідомлено згодом, як тільки вирішиться ситуація з автобусами.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info