3 черв. 2020 13:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

110

0

В Україні адаптивний карантин після 22-го червня можуть продовжити

В Україні адаптивний карантин після 22-го червня можуть продовжити

Це залежить від того, як послаблення вплинуть на рівень захворюваності не тільки в Україні, але і в країнах Євросоюзу


В Україні адаптивний карантин після 22-го червня можуть продовжити

В Україні адаптивний карантин триває до 22 червня. Тим не менш, залежно від того, як етапи пом’якшення впливатимуть на рівень захворюваності на COVID-19, його можуть продовжити і надалі. Тільки адаптивність запроваджуватимуть не на рівні області, але в окремих населених пунктах. В тому чи іншому вигляді карантин може затягнутися до кінця осені.

Про це 1 червня в ефірі телепрограми «Час Голованова» на каналі «Україна 24» розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Наразі карантин триватиме до 22 червня. Це 100%. Раніше не буде. Після цього будемо дивитись, як ці пом’якшення, які ми запроваджуємо з 1 червня, 10 червня і 15-го, будуть впливати на епідемічну ситуацію. Якщо ситуація буде на такому ж рівні, ми, знову ж таки, будемо переглядати, і карантин буде адаптивний по сфері пом’якшення. І, можливо, адаптивність його буде вже не на обласному рівні, а на рівні населеного пункту. Зараз, якщо область не потрапляє в за рахунок якогось одного міста, закривається вся область. В подальшому будемо дивитись, і все буде залежати від епідситуації. І не тільки в Україні, а і в країнах Європейського союзу, які перші зайшли в епідпроцес», – зазначає головний лікар.

В Україні адаптивний карантин після 22-го червня можуть продовжити

Також посадовець поки не може напевно сказати, коли українці зможуть остаточно повернутися до звичного ритму життя, який був до карантинних обмежень.

«З певними протиепідемічними процесами ми пройдемо все це літо і осінь. Далі будемо бачити і ставити крапку», – повідомив Віктор Ляшко.


Нагадаємо, з 2-го червня на Вінниччині відновлюють міжобласне пасажирське сполучення автобусним транспортом. Також у Вінницькій ОДА дозволили залізничне сполучення, але лише поїздами «Інтерсіті+».

Станом на ранок 3-го червня на Вінниччині від початку епідемії зафіксували 1050 випадків захворювання на COVID-19. 657 пацієнтів – одужали. За добу нові випадки інфікування підтвердили у Вінниці та 6-ти районах області.

Вінниця.info, відео – каналу «Україна24»

title