22 черв. 2020 17:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

56

0

В Україні дозволили провести ЗНО з 25 червня по 17 липня – МОН

В Україні дозволили провести ЗНО з 25 червня по 17 липня – МОН

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести ЗНО


В Україні дозволили провести ЗНО з 25 червня по 17 липня – МОН

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня.

Про заявила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

«Сьогодні Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення: епідеміологічна ситуація дозволяє провести ЗНО у запланований термін – з 25 червня до 17 липня. Водночас МОН, Український та регіональні центри оцінювання якості освіти, пункти тестування готові провести ЗНО-2020 у безпечних умовах згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України. Ми вдячні партнерам за допомогу в забезпеченні пунктів проведення ЗНО засобами захисту для учасників тестування, інструкторів та медиків», – зазначила Любомира Мандзій.

В Україні дозволили провести ЗНО з 25 червня по 17 липня – МОН

Так, під час зовнішнього незалежного оцінювання:

  • допуск до тестування відбуватиметься згідно з рекомендаціями Головного санлікаря (температура тіла не вище 37,2 С, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора),
  • Держпродспоживслужба контролюватиме вимоги до пунктів тестування (відстань між учасниками не менше 1,2 м, масковий режим, наявність антисептиків, дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо),
  • діятимуть заходи для уникнення скупчень людей (більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг із дистанцією),
  • діятиме супровід медиків та Національної поліції,
  • будуть залучені інструктори не з груп ризику.

Завдяки партнерам – Групі Нафтогаз, ЮНІСЕФ в Україні та Посольству Швейцарії в Україні – пункти проведення ЗНО забезпечені:

  • медичними масками для учасників, інструкторів та медиків,
  • безконтактними термометрами (пірометрами),
  • дезінфікуючими засобами для рук,
  • дезінфікуючими засобами для обробки поверхонь,
  • ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.

Всього потребу забезпечено для 1714 пунктів (5188 пункто-тестувань) проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ. У 2020 році у основній сесії ЗНО візьмуть участь 379 493 особи, ЄВІ/ЄФВВ складатимуть 101 283 особи. Під час тестування та іспитів буде залучено 242 650 працівників та 11 630 медиків.

Нагадаємо, з 1 липня учасникам пробного ЗНО, яке скасували зростання кількості хворих на коронавірус, почнуть повертати кошти. З фонду боротьби з COVID-19 виділили на це відповідну суму – понад 52 мільйонів гривень.

Учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільнено від державної підсумкової атестації, водночас вони мають право пройти її за власним бажанням.

Вінниця.info, фото МОН