21 квіт. 2020 10:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

182

0

В Україні карантин продовжать до 12 травня, але обмеження «пом’якшать» - Степанов

В Україні карантин продовжать до 12 травня, але обмеження «пом’якшать» - Степанов

Вінничанам дозволять прогулянки в парках


В Україні карантин продовжать до 12 травня, але обмеження «пом’якшать» - Степанов

24 квітня стікає термін карантинних обмежень, які введені в Україні задля запобігання поширенню коронавірусу. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 21 квітня повідомив, що карантин можуть продовжити до 12 травня, але обмеження пом’якшать.

«На найближче засідання Уряду, МОЗ буде виносити Постанову щодо продовження дії карантину до 12 травня. Це продовження викликано нашим рівнем захворюваності, який є і небезпекою, яку несе коронавірусна хвороба.

В той же час МОЗ буде пропонувати пом’якшення карантинних заходів. Це можуть бути, наприклад, прогулянки парками, але ці прогулянки будуть чітко обмежені щодо кількості осіб, щодо засобів індивідуального захисту під час прогулянок. Чіткі критерії будуть виставлені в цій постанові.

Також ми будемо пропонувати для відкриття відвідування наших музеїв, бібліотек…

Також передбачаємо ще ряд пом’якшувальних заходів щодо карантинних обмежень. Проте вони будуть чітко регламентовані, як саме можливо відвідати той чи інший заклад, -- повідомив Максим Степанов.

Нагадаємо, що в Україні запровадили надзвичайну ситуацію і продовжили карантин до 24 квітня. У Вінниці посилили обмежувальні заходи - з 29 березня громадським транспортом можуть користуватися лише деякі громадяни. На в’їздах і виїздах з Вінницької ОТГ встановили КПП.


Вінниця.info