16 берез. 2020 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

122

0

В Україні підтвердили 5 випадків коронавірусу

В Україні підтвердили 5 випадків коронавірусу

Станом на ранок 16-го березня в Україні лабораторно підтверджено 5 випадків COVID-19. Триває дослідження біологічний матеріалів ще дев’яти осіб.


В Україні підтвердили 5 випадків коронавірусу

Станом на ранок 16-го березня в Україні лабораторно підтверджено 5 випадків COVID-19. Триває дослідження біологічних матеріалів ще дев’яти осіб.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я на офіційній сторінці у «Фейсбук».

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1) області.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків.

Щоб захистити себе:

  • Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.
  • Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця.
  • У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

«Пам’ятайте! Звичайне миття рук попереджає зараження не лише новою коронавірусною інфекцією, а й низкою інших небезпечних захворювань. Мити руки варто 20-40 секунд теплою водою з милом або обробити антисептиком, вміст спирту в якому не менше 60%.

Медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими», - зазначають фахівці.

В Україні підтвердили 5 випадків коронавірусу

Нагадаємо, що 13 березня в Україні було зафіксовано першу смерть людини, інфікованої коронавірусом COVID-19. Померла 71-річна жінка Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.

У Вінницькій області визначили лікарні, де надаватимуть допомогу у разі виявлення коронавірусу. Також мер Вінниці Сергій Моргунов звернувся до вінничан щодо ситуації поширення коронавірусу у світі, зокрема в Україні. Він закликав мешканців міста дотримуватися правил під час карантину, який триватиме до 3 квітня.

З 12 березня до третього квітня у школах Вінниці призупинено навчання, з 14 березня на карантин закривають дитячі садки та інклюзивні центри.

У Вінниці 13 березня ввели додаткові обмежувальні заходи аби запобігти розповсюдженню захворювання COVID-19 – дитячі ігрові зони та тренажерні зали закриють. Розглянуть можливість дистанційного замовлення та доставки продуктів для споживачів.

Лікарні забезпечені усім необхідним, для медичного персоналу. Провели навчання та розписали алгоритм дій у разі виявлення хворих на коронавірус.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні ввели карантин.

12 березня в Україні офіційно підтверджено три випадки захворювання на COVID-19 – два в Чернівецькій області та один в Житомирській.

В поліклініці дитячої обласної змінили режим роботи, аби вберегти вінничан від коронавірусу

У Вінницькому районі двоє братів, які приїхали з Італії та Австрії на похорон мами, наробили переполоху. Одному з чоловіків навіть не вдалося потрапити на церемонію прощання, так як в нього є ознаки хвороби, його ізолювали в лікарні.

Раніше у Вінниці журналістам показали палати інфекційного відділення, які підготували на випадок коронавірусу. Також зазначили, що готовність області до протидії коронавірусу – одна з найкращих в Україні.

Вінниця.info